to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:58 | 19.02.2015

πηγή: Ναυτεμπορική

Διεθνή

Τουρκία: Οργή για έναν ακόμη φόνο γυναίκας από τον ψυχασθενή σύζυγό της

Ο φόνος μιας γυναίκας από τον ψυχικά διαταραγμένο σύζυγό της κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου, λίγες ημέρες μετά τον βιασμό και την αποτρόπαιη δολοφονία μιας νεαρής φοιτήτριας που προκάλεσε σε όλη τη χώρα κύμα αντιδράσεων και κινητοποιήσεων.


Ο φόνος μιας γυναίκας από τον ψυχικά διαταραγμένο σύζυγό της κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου, λίγες ημέρες μετά τον βιασμό και την αποτρόπαιη δολοφονία μιας νεαρής φοιτήτριας από τρεις άνδρες που προκάλεσε σε όλη τη χώρα κύμα αντιδράσεων και κινητοποιήσεων με αίτημα να σταματήσει η βία σε βάρος των γυναικών.

Ο 43χρονος Ταχίρ Καρτ συνελήφθη την Τετάρτη για τον φόνο της συζύγου του, το τεμαχισμένο πτώμα της οποίας βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων, σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ντογάν, ο δράστης, ο οποίος πάσχει από σχιζοφρένεια, είχε καταγγείλει αρχικά την «εξαφάνιση» της γυναίκας του, ωστόσο κατόπιν ομολόγησε ότι την μαχαίρωσε «σε ένα ξέσπασμα οργής».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε λιγότερο από μία εβδομάδα μετά τη δολοφονία, στην περιοχή της Μερσίνας, της 20χρονης Εζγκετζάν Ασλάν επειδή αντιστάθηκε στον βιασμό της. Ο θάνατος της φοιτήτριας προκάλεσε αγανάκτηση σε όλη τη χώρα και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στις μεγάλες πόλεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βία που υφίστανται οι γυναίκες στην Τουρκία. Την Τετάρτη περίπου 15.000 άνθρωποι κατέβηκαν για άλλη μια φορά στους δρόμους της Μερσίνας.

Η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα τιμωρήσει με την αυστηρότερη ποινή τους δράστες της δολοφονίας της κοπέλας, απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο της επαναφοράς της θανατικής ποινής, όπως ζητούν ορισμένοι πολιτικοί.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)