to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:35 | 07.07.2013

Διεθνή

Τουρκία: Γροθιές και ξύλο στο Κοινοβούλιο για τη "χαντζάρα" (βίντεο) - Νέα επεισόδια στην Ταξίμ

Δείτε το βίντεο της συμπλοκής ανάμεσα στους βουλευτές του κόμματος του Ερντογάν και της αξιωματικής αντιπολίτευσης


Νέες συγκρούσεις σημειώθηκαν το Σάββατο στην πλατεία Ταξίμ στη Κωνσταντινούπολη. Δύο καταστηματάρχες που συνελήφθησαν στη συνέχεια από την αστυνομία, βγήκαν στους δρόμους με σπαθιά στα χέρια και κινήθηκαν κατά των διαδηλωτών. Οι επιθέσεις καταγράφονται σε βίντεο.

Το επίμαχο βίντεο ντοκουμέντο:

 
Επεισόδια στην Ταξίμ από CDemo83

Η ένταση μεταφέρθηκε και μέσα στη Βουλή όπου βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια με αφορμή το περιστατικό.

Τουρκία. Ξύλο στο Κοινοβούλιο από CDemo83

Μια ομάδα βουλευτών της αντιπολίτευσης που ζητούσαν εξηγήσεις για τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων, ήρθε στα χέρια με βουλευτές της κυβέρνησης.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ρώτησαν ποια είναι η ευθύνη της κυβέρνησης σχετικά με το ότι εμφανίστηκαν στους δρόμους άνθρωποι που οπλοφορούν και επιτίθενται σε διαδηλωτές, πράγμα που προκάλεσε ένταση και συμπλοκές.

Ο προεδρεύων της Βουλής μάλιστα, Mehmet Emin Dindar, τραυματίστηκε στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Οι δύο άνδρες που καταγράφονται στα πλάνα, επιτέθηκαν σε διαδηλωτές τραυματίζοντας δύο από αυτούς αλλά και έναν αστυνομικό που προσπάθησε να τους συλλάβει. Οι ίδιοι δήλωσαν πως είναι καταστηματάρχες και έχουν εξοργιστεί από τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Ανοίγει τη Δευτέρα το πάρκο Γκεζί

Εν τω μεταξύ, ανοικτό για το κοινό θα είναι από την Δευτέρα το πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης, που μετατράπηκε σε πεδίο μάχης μεταξύ διαδηλωτών και της κυβέρνησης Ερντογάν.

Το πάρκο επισκέφτηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δηλώνοντας ότι τα πάρκα παραμένουν κλειστά μόνο στις δικτατορίες.

"To πάρκο πρέπει να παραμένει ανοικτό, να μπορούν να το επισκέπτονται οι πολίτες και να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Η οποιαδήποτε ανάπλαση του δεν πρέπει να επιτραπεί. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι πολύ σημαντική δεν πρέπει να ακολουθήσει έφεση. Το πάρκο πρέπει να παραμείνει προσβάσιμο σε όλους".

Λίγες ώρες πριν την επίσκεψη Κιλιτσντάρογλου, η αστυνομία χρησιμοποιώντας αντλίες νερού και δακρυγόνα, απώθησε και πάλι πλήθος πολιτών που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταξίμ, με κατεύθυνση το πάρκο Γκεζί. Το πάρκο παραμένει αποκλεισμένο από τις 15 Ιουνίου, μετά από εντολή του πρωθυπουργού Ερντογάν.

Με πληροφορίες από τη Hurriyet

Πηγή: news247.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)