to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:21 | 08.06.2013

Διεθνή

Τουρκία: Για 12η ημέρα συνεχίζονται στην πλατεία Ταξίμ οι διαμαρτυρίες - Συνεδριάζει η κυβέρνηση με θέμα τις διαδηλώσεις

Για 12η ημέρα συνεχίζονται στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της Τουρκίας οι διαμαρτυρίες, οι οποίες παραμένουν πρώτο θέμα της επικαιρότητας. Η κεντρική επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης συνεδριάζει αυτή την ώρα με αντικείμενο και τις διαδηλώσεις.


Λόγω Σαββατοκύριακου, από το απόγευμα αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ το πλήθος ειδικά στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Για αύριο Κυριακή, οι διαδηλωτές έχουν κάνει έκκληση για μεγάλη συγκέντρωση στο Ταξίμ, στις τρεις το απόγευμα.

Σημαντικό αντικείμενο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη, είναι οι διαδηλώσεις. Από χτες όμως δημοσιεύονται δημοσιογραφικές πληροφορίες που αναφέρουν ότι το κυβερνών κόμμα ενδέχεται να αποφασίσει την επίσπευση των βουλευτικών εκλογών που πρόκειται κανονικά να πραγματοποιηθούν το 2015. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτικές εκλογές μπορεί να γίνουν το Μάρτιο του 2014, μαζί με τις δημοτικές εκλογές.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός παραμένει ανυποχώρητος απέναντι στις διαμαρτυρίες.

Ωστόσο ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Καντίρ Τοπμάς συνομιλεί με εκπροσώπους των διαδηλωτών, με ατζέντα τα αιτήματα των τελευταίων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις εδώ και δώδεκα μέρες επιχειρούν εναντίον των διαδηλωτών κάνοντας χρήση βίας και δακρυγόνων. Ωστόσο αυτό με εξαίρεση τις πρώτες δύο μέρες των διαδηλώσεων, δεν ισχύει για την πλατεία Ταξίμ. Χτες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του νομάρχη, του διοικητή ασφαλείας και άλλων αρμοδίων, δίχως να ανακοινωθεί κάτι σχετικό.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)