to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:24 | 20.04.2021

Διεθνή

Τουρκία: Εισαγγελέας ζήτησε τη φυλάκιση των φοιτητών που συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες κατά του διορισμού του πρύτανη στο Παν. Βοσπόρου

Στους φοιτητές καταλογίζεται, επίσης, ότι συμμετείχαν σε «μη επιτρεπόμενες συγκεντρώσεις κι ότι αρνήθηκαν να διαλυθούν παρά τις προειδοποιήσεις», όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης από 6 μήνες έως 3 έτη.


Ένας Τούρκος εισαγγελέας ζήτησε να επιβληθούν ποινές φυλάκισης σε βάρος 97 φοιτητών, επειδή συμμετείχαν σε διαδηλώσεις κατά του διορισμού, από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενός πρύτανη, προσκείμενου στην εξουσία, στο υψηλού κύρους πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, μετέδωσαν σήμερα τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που ενέκρινε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, οι φοιτητές που διώκονται κατηγορούνται ότι παραβίασαν, διαδηλώνοντας, την απαγόρευση περί συναθροίσεων, που βρισκόταν σε ισχύ στο πλαίσιο των μέτρων για την αναχαίτιση της διασποράς της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Τους καταλογίζεται, επίσης, ότι συμμετείχαν σε «μη επιτρεπόμενες συγκεντρώσεις κι ότι αρνήθηκαν να διαλυθούν παρά τις προειδοποιήσεις», όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης από 6 μήνες έως 3 έτη.

Η ημερομηνία έναρξης της δίκης τους δεν έχει ανακοινωθεί.

Φοιτητές του πανεπιστημίου του Βοσπόρου διαδήλωναν καθημερινά, στις αρχές Ιανουαρίου, κατά του διορισμού από τον Ερντογάν ενός πρύτανη προσκείμενου στο κόμμα του, του Μελίχ Μπουλού, διακρίνοντας μια ένδειξη απώλειας της ανεξαρτησίας των πανεπιστημίων.

Οι αρχές κατέστειλαν βίαια τις διαμαρτυρίες, συλλαμβάνοντας δεκάδες φοιτητές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)