to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:42 | 11.12.2017

Διεθνή

Τουρκία: Εισαγγελέας ζητάει ισόβια για δημοσιογράφους

Τούρκος εισαγγελέας ζήτησε σήμερα ποινές ισοβίων για τρεις δημοσιογράφους που δικάζονται σε σχέση με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.


Οι αδελφοί Αχμέτ και Μεχμέτ Αλτάν, καθώς και η αρθρογράφος Ναζλί Ιλιτσάκ κατηγορούνται για «απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης», «απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης» και «διάπραξη εγκλήματος στο όνομα μιας τρομοκρατικής οργάνωσης χωρίς να είναι μέλη της», διευκρινίζει το Ανατολή.

Ο εισαγγελέας ζήτησε σήμερα να επιβληθούν τρις ισόβια σε καθέναν απ' αυτούς. Η δίκη τους άρχισε τον Ιούνιο στην Κωνσταντινούπολη.

Η Ιλιτσάκ, μια 73χρονη δημοσιογράφος και συγγραφέας που εργαζόταν μέχρι το 2013 για τη μεγάλη φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Σαμπάχ», ήταν η πρώτη σημαντική προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης που είχε συλληφθεί μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Είναι προφυλακισμένη από τα τέλη Ιουλίου 2016.

Ο Αχμέτ Αλτάν, 67 ετών, είναι μυθιστοριογράφος και δημοσιογράφος ο οποίος εργάσθηκε για τις μεγάλες εφημερίδες «Χουριέτ» και «Μιλιέτ» και ίδρυσε την αντιπολιτευόμενη εφημερίδα «Ταράφ». Ο αδελφός του, ο 64χρονος Μεχμέτ Αλτάν, είναι συγγραφέας και έχει γράψει βιβλία για την πολιτική. Αμφότεροι συνελήφθησαν τον Σεπτέμβριο 2016.

Οι τρεις δημοσιογράφοι κατηγορούνται κυρίως ότι είχαν υποστηρίξει το επικείμενο πραξικόπημα σε εκπομπή που είχε μεταδοθεί την παραμονή της απόπειρας πραξικοπήματος από ένα τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, το Τζαν Ερζιντζάν, που τάσσεται υπέρ του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για το πραξικόπημα.

Στη ίδια υπόθεση, οι εισαγγελείς ζήτησαν επίσης ποινές ισόβιας κάθειρξης για τον Γιακούπ Σιμσέκ, πρώην διευθυντή μάρκετινγκ της εφημερίδας «Ζαμάν», τον εκπαιδευτή της αστυνομικής ακαδημίας Σουκρού Τουγκρούλ Εζενγκιούλ και τον γραφίστα της «Ζαμάν» Φεβζί Γιαζιτσί.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)