to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:26 | 30.05.2014

Διεθνή

Τουρκία: Απεβίωσε γυναίκα που είχε τραυματιστεί στις διαδηλώσεις του Δεκεμβρίου

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Radikal, η 64χρονη υπέστη καρδιακή προσβολή όταν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης είχαν διαλύσει, με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, μία αντικυβερνητική διαδήλωση την 22η Δεκεμβρίου στη συνοικία Καντικιόι της Κωνσταντινούπολης.


 Η διαδήλωση κατήγγειλε τη διαφθορά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μια γυναίκα 64 ετών η οποία είχε πέσει σε κώμα από τον τραυματισμό τον οποίο είχε υποστεί όταν η αστυνομία επενέβη εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη τον Δεκέμβριο υπέκυψε σήμερα στα τραύματά της, όπως ανακοίνωσε μια μη κυβερνητική οργάνωση.

«Η Ελίφ Τσερμίκ απεβίωσε σήμερα (Παρασκευή) το πρωί. Βρισκόταν σε κώμα εδώ και 159 ημέρες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα στέλεχος του φεμινιστικού κινήματος Halkevci Kadinlar.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Radikal, η 64χρονη υπέστη καρδιακή προσβολή όταν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης είχαν διαλύσει, με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, μία αντικυβερνητική διαδήλωση την 22η Δεκεμβρίου στη συνοικία Καντικιόι της Κωνσταντινούπολης. Η διαδήλωση κατήγγειλε τη διαφθορά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μία εβδομάδα νωρίτερα, η τουρκική δικαιοσύνη είχε εξαγγείλει μια επιχείρηση κατά της διαφθοράς και είχε στοχοθετήσει δεκάδες στενούς συνεργάτες, στελέχη και μέλη των οικογενειών μελών της κυβέρνησης — περιλαμβανομένων τριών γιων υπουργών.

Εξάλλου ο θάνατος της Τσερμίκ σημειώνεται την παραμονή της πρώτης επετείου από το κύμα αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων που είχε σαρώσει την Τουρκία τον Ιούνιο του 2013.

Τον Μάρτιο, η κηδεία ενός νέου 15 ετών ο οποίος υπέκυψε μετά τον τραυματισμό του στις διαδηλώσεις του περασμένου καλοκαιριού έδωσε αφορμή να γίνουν μεγάλες διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)