to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:21 | 17.06.2013

Κοινωνία

Τουρκία: Ανοικτή η πιθανότητα χρήσης του στρατού κατά τον Αρίντς

Ένοπλοι αστυνομικοί παρακολουθούν την περιοχή γύρω από το πάρκο Γκεζί στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.


«Στοιχεία των ενόπλων δυνάμεων» είναι πιθανό να αναπτύξει η τουρκική κυβέρνηση για να μπορέσει να καταστείλει τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, εάν κάτι τέτοιο καταστεί απαραίτητο, δήλωσε τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, μετά από δύο και πλέον εβδομάδες βίαιων συγκρούσεων σε πολλές μεγάλες τουρκικές πόλεις

«Η αστυνομία μας, οι δυνάμεις ασφαλείας μας, κάνουν τη δουλειά τους. Εάν δεν είναι αρκετή, οι χωροφύλακες θα κάνουν κι εκείνοι τη δουλειά τους. Εάν και αυτοί δεν φανούν αρκετοί, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε στοιχεία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων», υπογράμμισε ο κ. Αρίντς, σε δηλώσεις του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Τουρκίας, TRT.

Νέες αψιμαχίες στην Άγκυρα

Νωρίτερα το μεσημέρι, η τουρκική αστυνομία είχε απευθύνει προειδοποίηση προς περίπου 1.000 απεργούς και συνδικαλιστές να επιτρέψουν την κυκλοφορία οχημάτων σε κεντρική λεωφόρο της Άγκυρας, έχοντας την κάλυψη ειδικών οχημάτων με αντλίες νερού.

Οι απεργοί προσπαθούσαν να κινηθούν προς την κεντρική συνοικία Κιζιλάι, ανεμίζοντας σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, σε μια ημέρα πανεθνικής απεργίας με αιχμή την καταδίκη της αστυνομικής βίας και τη στήριξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

«Όσοι είστε στο οδόστρωμα πρέπει να σταματήσετε να εμποδίζετε την κυκλοφορία. Μην αφεθείτε έρμαια σε προβοκάτσια. Η αστυνομία θα χρησιμοποιήσει βία», ανακοίνωσαν οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων από μεγάφωνα ενώ τα οχήματα με τις αντλίες νερού έπαιρναν θέση λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από τους διαδηλωτές.

Πηγή: Reuters

Από τη Ναυτεμπορική

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)