to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:49 | 27.03.2021

Οικονομία

Τουρισμός: Πιλοτικό άνοιγμα και πειραματικοί επισκέπτες;

Την παντελή έλλειψη στρατηγικής για την επανεκκίνηση του τουρισμού αποκαλύπτουν οι δηλώσεις της Σ. Ζαχαράκη


Συγκεκριμένα  η υφυπουργός ανακοίνωσε πως στις 14 Μαΐου αναμένεται να ανοίξει ο τουρισμός στην χώρα μας μιλώντας στην τηλεόραση του Μέγκα. Σύμφωνα με το megatv.com η κ. Ζαχαράκη ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι μέχρι τότε, υπάρχει μια πιλοτική επανεκκίνηση με το Ισραήλ, ενώ σε λίγες μέρες θα γνωστοποιηθεί η επικαιροποιημένη μορφή των πρωτοκόλλων για τον τουρισμό.

H «πιλοτική» εφαρμογή μαζί με τα χθεσινά ιλαρά δημοσιεύματα περί πειραματικών επισκέψεων τουριστών από την Ολλανδία στη Ρόδο καταδεικνύουν πως η κυβέρνηση παίρνει ξανά το δρόμο του «βλέποντας και κάνοντας» για ένα τόσο νευραλγικό κομμάτι της οικονομίας.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλλον δεν έμαθε από το περυσινό πάθημα όταν από τη μία διαφήμιζε την επανεκκίνηση του Τουρισμού με πολυδάπανο διάγγελμα από τη Σαντορίνη και από την άλλη εξέθετε τη χώρα ανεπανόρθωτα με τις παλινωδίες της κυβέρνησης του αναφορικά με μέτρα στα σημεία εισόδου που εν πολλοίς υπαγορεύτηκαν και από τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα του Τουρισμού.

Επιπλέον, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" η υφυπουργός Τουρισμού αναφέρεται στους σχεδιασμούς του υπουργείου ενόψει καλοκαιριού και σημειώνει ότι «κάνουμε κάθε προσπάθεια, χρησιμοποιούμε κάθε μηχανισμό κα μέσο, ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα από την προηγούμενη χρονιά».

Αν αναλογιστεί κανείς πως η προηγούμενη χρονιά καταδίκασε τη χώρα σε ένα πολύμηνο lockdown ο πήχης φαίνεται να μπαίνει χαμηλά και χωρίς σαφή στρατηγική για προϋποθέσεις σε τεστ, ενιαια πολιτική για όλα τα σημεία εισόδου, προβλέψεις για τα καταλύματα.

Να σημειώσουμε και το επιστημονικό δεδομένο που δείχνουν να απαξιώνουν οι κυβερνώντες: οι εμβολιασμένοι τουρίστες μπορεί να μη νοσούν δε σημαίνει ωστόσο πως δε μπορούν να μεταφέρουν τον ιό ειδικά όταν μιλάμε για μια χώρα όπως η Ελλάδα που το ποσοσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού είναι πολύ κάτω από το όριο της λεγόμενης «ανοσίας αγέλης».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ_ΜΠΕ και megatv.com

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)