to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:44 | 29.09.2022

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Τουλουπάκη - Παπαγγελόπουλος: Ενστάσεις για αοριστίες στο παραπεμπτικό βούλευμα - Δήλωσαν αθώοι

«Θα αντικρούσω τα ψεύδη με το δικό τους λόγο κόντρα στο δικό τους λόγο» δήλωσε ο Παπαγγελόπουλος - «Θα αποδείξω το ψευδές των κατηγοριών» δήλωσε η Τουλουπάκη


EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ1

Αθώοι δήλωσαν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη αναφορικά με τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, κατά την 4η ημέρα της εκδίκαση στο Ειδικό Δικαστήριο, η οποία ξεκίνησε με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελέα της έδρας Όλγα Σμυρλή.

Επιπλέον, οι συνήγοροι του Δ. Παπαγγελόπουλου έθεσαν ενστάσεις υποστηρίζοντας ότι το παραπεμπτικό βούλευμα έχει αοριστίες και ανακρίβειες, κάτι που δημιουργεί απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας, σύμφωνα με το άρθρο 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και τη δικονομία.

«Δηλώνω αθώος για τις δυο κατηγορίες. Για την πρώτη κατηγορία για τη μη αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή δεν έχω καμία σχέση και ευθύνη. Τα στοιχεία αυτά κατατέθηκαν στην κ. Ράικου πριν αντικαταστήσει την κα Τουλουπάκη κι εκείνη αποφάσισε να συσχετίσει με την υπόθεση Novartis. Εδώ θα μπορούσα να κατηγορηθώ ως ηθικός αυτουργός στην παράβαση της κ. Ράικου αλλά αυτό θα ήταν αστείο» τόνισε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «θα αντικρούσω τα ψεύδη τους όχι με το λόγο μου κόντρα στο δικό τους λόγο, αλλά με το δικό τους λόγο κόντρα στο δικό τους λόγο. Οπουδήποτε κατέθεσαν, στους αντεισαγγελείς Ζάχαρη και Σοφουλάκη, στη Βουλή, στην ανακρίτρια κα Αλεβιζοπούλου έπειτα, είπαν διαφορετικά πράγματα. Όπου κατέθεσαν, κατέθεσαν κάθε φορά και διαφορετικά πράγματα, που αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού. Όσες φορές κι αν καταθέσει κανείς τα ίδια θα πει. Αν ψεύδεσαι με την πάροδο του χρόνου μπερδεύεσαι και αναγκάζεσαι να επινοήσεις νέα ψέματα για να βγεις από το λαβύρινθο των ψευδών σου».

Η Ελ. Τουλουπάκη δήλωσε από την πλευρά της: «Αρνούμαι παντελώς την κατηγορία και θα αποδείξω στην πορεία το ψευδές των κατηγοριών».

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, το Ειδικό Δικαστήριο απέρριψε, το αίτημα της πρώην εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή (παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος), μετά από σχετικό αίτημα των συνηγόρων των πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Τέλος, σημειώνεται ότι το Ειδικό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων των κατηγορουμένων για τηλεοπτική κάλυψη της δίκης, κατά πλειοψηφία (8 έναντι 5), παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)