to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:00 | 13.04.2018

Διεθνή

Τουλάχιστον 8 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί στη διάρκεια νέων συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και ισραηλινού στρατού

Τουλάχιστον οκτώ Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σήμερα στα σύνορα μεταξύ Λωρίδας της Γάζας και Ισραήλ στη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν μεταξύ χιλιάδων διαδηλωτών και του ισραηλινού στρατού για τρίτη συνεχόμενη Παρασκευή.


Διαδηλωτές έριξαν πέτρες εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτών που είχαν λάβει θέσεις κατά μήκος του φράκτη ασφαλείας που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας έκανε λόγο για οκτώ τραυματίες από τις σφαίρες που έριξαν οι Ισραηλινοί στρατιώτες. Ένας από τους τραυματίες φέρεται να είναι σε κρίσιμη κατάσταση καθώς έχει τραυματιστεί στο κεφάλι.

Οι διαδηλώσεις που ξεκίνησαν στις 30 Μαρτίου αποτελούν μεγάλη πρόκληση για τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες απορρίπτουν τις επικρίσεις που δέχονται για τη χρήση πραγματικών σφαιρών, εξηγώντας ότι αυτοί οι κανόνες εμπλοκής είναι απαραίτητοι και δεν θα αλλάξουν.

Αυτή την Παρασκευή οι διοργανωτές ζήτησαν από τους Παλαιστίνιους να κάψουν ισραηλινές σημαίες και να υψώσουν παλαιστινιακές.

Ήδη από το πρωί χιλιάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί σε διάφορα σημεία κατά μήκος του φράχτη ασφαλείας.

Το παλαιστινιακό κίνημα με την ονομασία «Πορεία για την επιστροφή» ξεκίνησε στις 30 Μαρτίου. Προγραμματισμένο να διαρκέσει έξι εβδομάδες, προβλέπει συγκεντρώσεις κατά μήκος του φράκτη ασφαλείας ανάμεσα στη Γάζα και το Ισραήλ για να απαιτήσουν «το δικαίωμα επιστροφής» των περίπου 700.000 Παλαιστινίων προσφύγων και να καταγγείλουν τον αυστηρό αποκλεισμό που έχει επιβάλει το εβραϊκό κράτος στη Γάζα.

Από τις 30 Μαρτίου 33 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες τραυματιστεί από τα πυρά του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία της Γάζας.

AΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)