to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:50 | 12.12.2016

Διεθνή

Τουλάχιστον 16 παιδιά μεταξύ των 53 νεκρών αμάχων από βομβαρδισμούς στη Συρία - ΟΗΕ: Χημικές επιθέσεις και από δυνάμεις του Άσαντ και από τον ISIS το 2014-15

«Σφοδρές αεροπορικές επιδρομές» σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην κοινότητα Ουκαϊριμπάτ και πολλά κοντινά χωριά, στην επαρχία Χάμα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι περιοχές που βομβαρδίστηκαν βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας.


Τουλάχιστον 53 άμαχοι, ανάμεσά τους 16 παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικές επιθέσεις οι οποίες στοχοθέτησαν μια περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στην κεντρική Συρία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Σφοδρές αεροπορικές επιδρομές» σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην κοινότητα Ουκαϊριμπάτ και πολλά κοντινά χωριά, στην επαρχία Χάμα, σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο. Οι περιοχές που βομβαρδίστηκαν βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας.

Η συγκεκριμένη περιοχή τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών του ΙΚ, οι οποίοι ανακατέλαβαν την Κυριακή την Παλμύρα, μια πόλη όπου υπάρχουν ανεκτίμητης αξίας αρχαιολογικοί τόποι, στη γειτονική επαρχία Χομς.

Ένας πρώτος απολογισμός που δόθηκε στη δημοσιότητα νωρίτερα από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για 34 άμαχους νεκρούς.

Δεν ήταν δυνατό να γίνει κάποια εκτίμηση για το εάν τα αεροπορικά πλήγματα εξαπολύθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία του συριακού καθεστώτος ή αυτή της Ρωσίας, η οποία έχει επέμβει στη Συρία για να υποστηρίξει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Εξάλλου, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για «δεκάδες κρούσματα ασφυξίας», χωρίς όμως να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει προς το παρόν ότι οφείλονταν σε επίθεση με χημικά όπλα.

Έπειτα από έναν χρόνο και πλέον έρευνας, μια ομάδα ειδικών που εστάλησαν στη Συρία από τον ΟΗΕ τον Αύγουστο του 2015 για να εξακριβώσουν ποιον βαρύνουν οι ευθύνες για τις επιθέσεις με χημικά όπλα που έχουν διαπραχθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το συριακό καθεστώς προχώρησε στη ρίψη από ελικόπτερα αερίου χλωρίου σε τρεις κοινότητες στη βόρεια Συρία το 2014 και το 2015 και ότι το ΙΚ διέπραξε τουλάχιστον μία επίθεση με αέριο μουστάρδας τον Αύγουστο του 2015.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)