to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:13 | 30.03.2014

πηγή: thepressproject

Κοινωνία

Τουλάχιστον 2 φορές βασανίστηκε ο Ιλία Καρέλι

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή μιλούν για άγριο ξυλοδαρμό και βασανισμό του σε διαφορετικούς χρόνους - Ενδείξεις φάλαγγας και βασανισμού με χρήση ηλεκτροσόκ


Σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του βαρυποινίτη, Ιλία Καρέλι, ο οποίος δολοφόνησε δεσμοφύλακα στις φυλακές του Μαλανδρίνου. Ήδη, στο πλαίσιο της έρευνας, έχουν καταθέσει σωφρονιστικοί υπάλληλοι αλλά και αστυνομικοί. Δικαστικές πηγές τονίζουν ότι «θα πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. Δε χαριζόμαστε σε κανέναν και πουθενά.»

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι από τις φυλακές του Μαλανδρίνου έχουν προσκομίσει σειρά έγγραφων στοιχείων, από τα οποία, κατά την εκτίμησή τους, προκύπτει ότι το έγκαυμα στο χέρι του κρατούμενου δεν έγινε όσο ήταν στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές,όταν ο Καρέλι οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, συντάχθηκε έκθεση στην οποία καταγράφεται ότι ο κρατούμενος είχε πρήξιμο στο μάτι και μώλωπες.

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή δείχνουν ότι ο Καρέλι είχε ξυλοκοπηθεί άγρια, ενώ μάλιστα βασανίστηκε τουλάχιστον δύο φορές.

Η σορός του έφερε μώλωπες από πολλαπλά χτυπήματα με ανάγλυφη ράβδο, έγκαυμα στο χέρι, καθώς και κάταγμα στο στέρνο που πιθανότατα οδήγησε στο θάνατο.

Είχε επίσης ερυθρότητα στα πέλματα, ένδειξη ότι ο κρατούμενος ενδέχεται να υποβλήθηκε σε φάλαγγα.

Μάλιστα, αφήνονται υπόνοιες ότι προηγήθηκε και βασανισμός με χρήση ηλεκτροσόκ, ενώ ενδεχομένως λόγω του ηλεκτροσόκ να προκλήθηκαν και οι αρρυθμίες στην καρδιά που του προκάλεσαν το θάνατο.

Διαβάστε πως περιγράφει στο ΑΠΕ ο πρόεδρος Εσωτερικών Φρουρών του καταστήματος κράτησης Νιγρίτας, Χάρης Κονσολίδης, τις τελευταίες ώρες του κρατούμενου, αλλά και τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Εξωτερικών φρουρών εδώ. Αρνούνται πως υπήρξε οποιαδήποτε χρήση βίας στο σωφρονιστικό κατάστημα των Σερρών.

Σύμφωνα με καταγγελίες των κρατουμένων στις φυλακές Νιγρίτας, «ο Ιλία Καρέλι χώρια τους μώλωπες είχε και τρύπες στο σώμα του, μια στο χέρι και μια στη περιοχή του στέρνου, οι οποίες φέρεται να έγιναν με αιχμηρό αντικείμενο πράγμα το οποίο δεν έχει δημοσιευθεί».

Σημειώνεται ακόμη, πως «από νέα στοιχεία που κυκλοφορήσανε από έναν εξωτερικό φρουρό και διάφορους εργαζόμενους κρατούμενους, στο χώρο εισερχομένων υπάρχουν ακόμα και τώρα κηλίδες αίματος και φαίνεται πλέον καθαρά ότι ο Ιλία Καρέλι ξυλοκοπήθηκε ΚΑΙ στις φυλακές Νιγρίτας».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)