to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τόσο πολύ φοβούνται τον κόσμο!

«Ο Βούτσης προσπαθεί να τελειώσει η Βουλή νωρίτερα για να μη συμπέσει με τις κινητοποιήσεις» ήταν η «γραμμή», παρά τις προειδοποιήσεις


Σε οργανωμένο σχέδιο επίθεσης στη Βουλή, με την άμεση εμπλοκή των Ταγμάτων Εφόδου της Χρυσής Αυγής, βουλευτών και στελεχών της, αναφέρθηκε χτες ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Ότι επίκειτο επίθεση σε βάρος της Βουλής, ήταν γνωστό στα κόμματα από την περασμένη Πέμπτη και γι' αυτό καταβλήθηκε προσπάθεια η τρίτη συνεδρίαση επί της πρότασης δυσπιστίας να μην «τραβήξει» μέχρι τα μεσάνυχτα, παρ' όλα αυτά δεν συνέβαλαν όλοι, ανέφεραν απόψε κοινοβουλευτικές πηγές. Υπήρχε σχεδιασμός για πρόκληση επεισοδίων καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου από τα Τάγματα Εφόδου της ΧΑ, είναι η εκτίμηση κοινοβουλευτικών κύκλων.

«Τόσο πολύ φοβούνται τον κόσμο! »

«Ο Βούτσης προσπαθεί να τελειώσει η Βουλή νωρίτερα για να μη συμπέσει με τις κινητοποιήσεις» ήταν η «γραμμή», παρά τις προειδοποιήσεις. Παρά το ότι ο πρόεδρος της Βουλής αποκαλύπτει ότι ήταν ενήμερα τα κόμματα, στη συζήτηση επί της διαδικασίας παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Ο Νίκος Βούτσης διαβεβαίωσε την Πέμπτη ότι θα δοθεί άνεση χρόνου ώστε να πάρουν τον λόγο και να τοποθετηθούν όλοι όσοι το ζητήσουν, και αν χρειαστεί, όπως είπε, αντί η συζήτηση να ολοκληρωθεί στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων, να κλείσει αργά το βράδυ της ίδιας μέρας.

Το θέμα έθεσε στην αρχή της συνεδρίασης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Χατζηδάκης αφήνοντας αιχμές ότι η κυβέρνηση θέλει να ολοκληρωθεί η συζήτηση το Σάββατο το μεσημέρι για να αποφύγει τα συλλαλητήρια που έχουν προγραμματιστεί. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗ.ΣΥ., Ανδρέας Λοβέρδος.

«Ζητάμε να εφαρμοστεί αυτό που εφαρμόστηκε επί της δικής σας πρότασης δυσπιστίας όταν ήμασταν εμείς κυβέρνηση. Δεν καταλαβαίνω τον περιορισμό χρόνου. Αφού είστε περήφανοι, δώστε χρόνο να διαφημίσετε τη πολιτική σας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Ο κ Βούτσης αντέτεινε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση χρονικού περιορισμού και πρόσθεσε ότι είναι προφανές ότι κάθε πολιτική δύναμη θα ασκήσει τα καθήκοντα της.

Η Ομάδα Αλήθειας εν δράσει

Με χορηγό τη... ΝΔ

Την Πέμπτη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης επικαλέστηκε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που συνδέουν τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνο Κυρανάκη με τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου για το ονοματολογικό:

 

Εν τω μεταξύ, στα σόσιαλ μίντια η παρακάτω εικόνα συνδέει τον διοργανωτή της εκδήλωσης στο facebook με την εταιρία που «φιλοτέχνησε» την καμπάνια «Χίλιες Φωνές» της Ν.Δ. (με τους 12 λόγους που ήταν 11...).

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αλλά και η «γαλάζια» φοιτητική παράταξη σήκωσαν ψηλά τη σημαία της πατριδοκαπηλείας

Να σημειωθεί ότι όταν ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στη Βουλή επί της προτάσεως δυσπιστίας, ανέφερε ότι η Ν.Δ. καλεί στα συλλαλητήρια, τον διέκοψαν φωνές που υποστήριζαν το αντίθετο. Είναι έτσι;

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)