to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:17 | 07.09.2018

Πολιτική

Τόση προπαγάνδα τη βαριέται κι η γοργόνα, η αδελφή του Μεγαλεξάνδρου

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν η ΔΕΘ και τα σενάρια «παροχολογίας» όπως βαφτίζει η προπαγάνδα τις επικείμενες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, η «χορηγία» επικοινωνίας των Παμμακεδονικών Ενώσεων και των συλλαλητηρίων, τα ελληνοτουρκικά, το Μακεδονικό, ρεπορτάζ από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

«Η Ελλάδα αφήνει πίσω την κρίση»

Στις εξαιρετικές προοπτικές που ανοίγονται στις διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, μετά την έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια επικεντρώθηκε η συζήτηση που είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη. (αναλυτικά)


 

Κυνική παραδοχή Καραγκούνη: Το μοντέλο Πινοσέτ, η πρόταση της ΝΔ για το ασφαλιστικό

«Το αντικοινωνικό σχέδιο που περιέγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ τις προηγούμενες μέρες, σήμερα το αποτύπωσε κυνικά, μέσα σε μία φράση, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Καραγκούνης, σε συνέντευξή του στο News 24/7 Radio, δηλώνοντας ότι "ο πρώτος που εφάρμοσε αυτό το σύστημα, το οποίο ήταν το πιο επιτυχημένο παγκοσμίως, ήταν ο δικτάτορας Πινοσέτ στη Χιλή"», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. (αναλυτικά)


 

#ΔΕΘ2018: Θεματικό πάρκο με «start ups»

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, στο πλαίσιο της φιλοξενίας περισσότερων από 100 νεοφυών επιχειρήσεων (start ups) στο θεματικό πάρκο «Ψηφιακή Ελλάδα» της φετινής ΔΕΘ, δρομολόγησε τη μετακίνηση των συμμετεχόντων start uppers από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη με ειδικό δρομολόγιο τρένου. Στο τρένο επιβιβάστηκε ήδη και ο υπουργός ΨΗΠΤΕ. (αναλυτικά)


 

Ραγδαία η «ΛΑΟποίηση της ΝΔ»

Με έναν από τους πιο ακραίους αρχηγούς κρατών της ΕΕ, τον Ούγγρο Βίκτορ Όρμπαν, συντάσσεται ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας ότι η «ορμπανοποίηση» της ΝΔ καλά κρατεί, την ώρα μάλιστα που το Ευρωκοινοβούλιο ετοιμάζεται να συζητήσει Έκθεση με την οποία η Ουγγαρία να μπορεί να στερηθεί το δικαίωμα ψήφου της στο Συμβούλιο της Ε.Ε. εξαιτίας της καταπάτησης του κράτους δικαίου- Έντονη η αντίδραση της Κουμουνδούρου. (αναλυτικά)


 

«Συνδιοργανωτές εκδήλωσης η ΝΔ και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης επισημαίνει τη ασυμβατότητα μια τέτοιας συνδιοργάνωσης και πως παραβιάζει την αρχή της ανεξαρτησίας των αυτοδιοικητικών θεσμών από τα πολιτικά κόμματα. (αναλυτικά)


 

Θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες διορισμού των δικαιωθέντων εκπαιδευτικών του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008

Εξετάστηκαν τα νομικά προβλήματα που είχαν ανακύψει σχετικά με τους δικαιωθέντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008 σε σύσκεψη. (αναλυτικά)


 

Ο Πατούλης κατηγορείται για «ρουσφέτι» υπέρ ιδιωτικής κλινικής

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ για ρουσφέτι υπέρ ιδιωτικής οφθαλμοχειρουργικής κλινικής. (αναλυτικά)


 

Aνακάμπτουν τα ελληνικά ομόλογα: Στο 4,25% το 10ετές από 4,45% χθες

Το 10ετές ομολόγο διαπραγματευόταν πριν απο λίγο με απόδσοη 4,25% αισθητά κάτω από το 4,45% που έκλεισε χθες στην ΗΔΑΤ. (αναλυτικά)


 

Υπογραφή της επέκτασης δύο τοπικών κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας

Η Έφη Αχτσιόγλου υπέγραψε σήμερα τις Υπουργικές Αποφάσεις για την επέκταση δύο τοπικών κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Κρήτη. (αναλυτικά)


 

ΕΛΑΣ: «Ο αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων στη ΔΕΘ κυμαίνεται περίπου στα περσινά επίπεδα»

Στα «περσινά επίπεδα περίπου, με μια αύξηση της τάξης του 10%», κυμαίνεται ο αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ, όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ. (αναλυτικά)


 

Παραδόθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης για τη γραμμή 4 του μετρό

Παραδόθηκαν χθες στους τρεις προεπιλεγέντες αναδόχους, κατά το α' στάδιο του διαγωνισμού, τα συμβατικά στοιχεία ( τεύχη και σχέδια) για το α' τμήμα της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας από το Άλσος Βεΐκου μέχρι του Γουδή, μήκους 12,8 χιλιομέτρων που θα περιλαμβάνει 15 σταθμούς.(αναλυτικά)


 

«ΦιλόΔημος II»: Εντάξεις Πράξεων ύψους 14,6 εκατ. ευρώ

Νέες χρηματοδοτήσεις σε Δήμους της χώρας ύψους 14.661.395,80 ευρώ.(αναλυτικά)


 

Ανακοινώθηκαν από το ΙΚΥ τα αποτελέσματα για τη χορήγηση 700 διδακτορικών υποτροφιών

Σύμφωνα με το ΙΚΥ, πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό υποτροφιών που χορηγείται για εκπόνηση διδακτορικής έρευνας στην Ελλάδα, από οποιοδήποτε φορέα σε όλη την ιστορία της χώρας. (αναλυτικά)


 

Το ΕΛΙΔΕΚ χρηματοδοτεί την έρευνα και φέρνει πίσω στην πατρίδα μεταδιδάκτορες για να συνεχίσουν το έργο τους στην Ελλάδα

Κίνητρο στους νέους ερευνητές που επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα προσφέρει με τις δράσεις του το Ελληνικό Ίδρυμα Ερευνών και Καινοτομίας. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)