to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:36 | 08.06.2021

πηγή: documentonews

Πολιτική

Τώρα βλέπει… πολιτική δίωξη σε βάρος του ο Αγγελής

Σε μια απίστευτη αναφορά για εν ενεργεία αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία ευτελίζει το θεσμό της Δικαιοσύνης που ο ίδιος υποτίθεται ότι υπηρετεί, προχώρησε ο Ιωάννης Αγγελής με αφορμή τη δίωξή του για παράβαση καθήκοντος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για την υπόθεση Novartis.


Συγκεκριμένα σε επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, ο κ. Αγγελής κάνει λόγο για «πολιτική – κομματική πειθαρχική δίωξη», καθώς όπως λέει με αφορμή τις αναφορές του ξεκίνησε η δικαστική διερεύνηση της υποτιθέμενης σκευωρίας της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων. Είναι ίσως από τις λίγες φορές που αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ευτελίζει τόσο απροκάλυπτα το θεσμό της Δικαιοσύνης εμφανίζοντας ως «πολιτικό όργανο» τον εισαγγελέα που διερεύνησε την υπόθεση του,επειδή ακριβώς κατέληξε στην εκτίμηση ότι πρέπει να του ασκηθεί ποινική δίωξη για την στάση του κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis και συγκεκριμένα για την άρνηση του να παραλάβει σημαντικά στοιχεία που ακουμπούσαν συγκεκριμένο πολιτικό στέλεχος της ΝΔ.

Προφανώς οι ισχυρισμοί Αγγελή περί πολιτικής δίωξης είναι κάτι που θα έπρεπε να προκαλέσει την αντίδραση των συνήθως λαλίστατων δικαστικών ενώσεων.

Η δίωξη σε Αγγελή
Να εδώ επισημάνουμε ότι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αφορά στην άρνηση του να παραλάβει στοιχεία από τους Αμερικανούς (Σε αντίθεση με την τότε εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και είχε έρθει σε κόντρα με την τότε εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη που ήθελε να τα παραλάβει) κατά τη διάρκεια ταξιδιού των τότε εισαγγελέων Διαφθοράς στη Βιέννη το Δεκέμβριο του 2018, όταν ο ίδιος ήταν επόπτης των εισαγγελέων Διαφθοράς που διενεργούσαν την έρευνα και για τα πολιτικά πρόσωπα. Συγκεκριμένα οι Αμερικανοί, όπως κατά πληροφορίες αναφέρεται στο πόρισμα του εισαγγελέα Παππά που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να ασκηθεί δίωξη στον κ.Αγγελή για παράβαση καθήκοντος, ήταν διατεθειμένοι να προσφέρουν στοιχεία για την κίνηση τραπεζικού λογαριασμού συγγενικού προσώπου πρώην υπουργού της ΝΔ που ερευνώνται για τη Novartis. Ωστόσο ο Αγγελής φέρεται να τους αποθάρρυνε ζητώντας η παράδοση των στοιχείων να γίνει μέσω της Eurojust και όχι μέσω διακρατικής συνεννόησης όπως ήθελαν οι Αμερικανοί. Mε λίγα λόγια ο Αγγελής αρνήθηκε να συναινέσει στην εκκίνηση διαδικασίας λήψης στοιχείων από την αμερικανική πλευρά, στο πλαίσιο της δια ζώσης δικαστικής συνδρομής που είχε ξεκινήσει μεταξύ των δυο πλευρών από το 2016.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)