to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τώρα νουθετεί και τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γκ. Χαρδούβελης

Τις συμβουλές του, στο κόμμα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως θα αναλάβει τα ηνία της χώρας, δίνει ο υπουργός Οικονομικών. Το καλεί να συμφωνήσει σε εξάμηνη παράταση του μνημονιακού προγράμματος γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε «βρώμικη έξοδο» από το πακέτο διάσωσης.


Ο Γκίκας Χαρδούβελης καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με τους ευρωπαίους και να συμφωνήσει σε εξάμηνη παράταση του μνημονιακού προγράμματος, αν εκλεγεί. Τη συμβουλή αυτή έδωσε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ανταποκρίτρια των Financial Times στην Αθήνα, την Πέμπτη (15/01). Παράλληλα, απηύθυνε νέες προειδοποιήσεις για τα ταμειακά διαθέσιμα, αλλά και για την προοπτική εξόδου.

«Αν δεν είμαστε σε πρόγραμμα από την 1η Μαρτίου, αυτό θα σήμαινε βρώμικη έξοδο από το πακέτο διάσωσης. Θα ήμασταν μόνοι μας χωρίς ευρωπαϊκή υποστήριξη. Όμως, αν υπάρξει παράταση έξι μηνών, η Ελλάδα θα αγοράσει χρόνο για να οργανώσει συνετή έξοδο από το πρόγραμμα», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών. 

«Δεν βλέπουμε ακόμα πρόβλημα με τον προϋπολογισμό»

Ο κ. Χαρδούβελης, μίλησε για την υστέρηση των εσόδων. Υποστήριξε ότι η αβεβαιότητα σχετικά με τις εκλογές έχει αλλάξει τη συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων που αναμένουν την έκβασή τους.
«Εμείς δεν βλέπουμε ακόμα πρόβλημα με τον προϋπολογισμό» είπε και πρόσθεσε ότι τα προβλήματα σχετίζονται με τις καθυστερήσεις στις επιχειρηματικές συμβάσεις, με τις επενδύσεις που τίθενται σε αναμονή και σε γενικές γραμμές με την «ασφυκτική» οικονομική δραστηριότητα. «Αν η αβεβαιότητα επιλυθεί γρήγορα θα ανακτήσουμε την ανάπτυξη και οι επενδυτές θα επανέλθουν», ανέφερε.

Να αποφευχθεί η ελληνική έξοδος
 

Ο Γκ. Χαρδούβελης υποστήριξε ότι ελληνική έξοδος από το ευρώ μπορεί να αποφευχθεί, τονίζοντας ότι τα 3/4 των Ελλήνων θέλουν η χώρα να παραμείνει στην ευρωζώνη. «Νομίζω ότι είναι σαφές ότι οι πολίτες κατά βάθος καταλαβαίνουν ότι (η ευρωζώνη) παρέχει οδηγό για τη χάραξη πολιτικής που θα καθορίσει αυτή τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά, αλλά προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος ατυχήματος παραμένει.

«Δεν αντιλαμβάνομαι το Grexit ως πραγματική επιλογή. Παρόλα αυτά, λόγω των βραχυπρόθεσμων περιορισμών που περιγράφονται, ένα ατύχημα θα μπορούσε να συμβεί στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους. Ελπίζω μόνο να επιτευχθεί η εξισορρόπηση γρήγορα», κατέληξε ο Γκ. Χαρδούβελης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)