to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:27 | 22.03.2014

Κοινωνία

Τώρα καλούν και ανάπηρους στον στρατό...

«Άραγε πως να νοιώθει ο 35χρονος ανάπηρος Τρικαλινός που πρόσφατα κάλεσαν να υπηρετήσει ως Επίστρατος, τον έβγαλαν λιποτάκτη και τον έβαλαν πρόστιμο;»: τι αναφέρει ανακοίνωση του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος»


Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση-καταγγελία:

«Τα νέα ήθη του ΑΓΕΣ Μανωλά και του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου προκαλούν κωμικοτραγικές καταστάσεις, ανάλογα φυσικά τη θέση του καθενός.

Άραγε πως να νοιώθει ο 35χρονος ανάπηρος Τρικαλινός που πρόσφατα κάλεσαν να υπηρετήσει ως Επίστρατος, τον έβγαλαν λιποτάκτη και τον έβαλαν πρόστιμο;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:  Ο 35χρονος, το 2008 κλήθηκε να υπηρετήσει ως Επίστρατος στο Ελληνικό Στράτευμα. Τότε, ο έφεδρος, κατέθεσε δημόσια έγγραφα που αποδεικνύουν την αναπηρία του και απαλλάχθηκε από την κλήτευση.

Πριν λίγες ημέρες όμως, του ήρθε εκ νέου κλήτευση να εμφανισθεί σε 10 μέρες και να υπηρετήσει ως Επίστρατος στη ΣΜΥ Τρικάλων για 6 μέρες (!) και ταυτόχρονα του υπεβλήθη και …ποινή 6 μηνών υπηρέτησης γιατί δεν προσήλθε να υπηρετήσει στην στρατιωτική του μονάδα το 2008 ως Επίστρατος αφού κρίθηκε ως «λιποτάκτης» (!).

Προφανώς, τα σχετικά έγγραφα της απαλλαγής του 35χρονου Τρικαλινού το 2008 κάπου έχουν χαθεί και θα δώσει μάχη να βρεθούν και ταυτόχρονα να απαλλαγεί εκ νέου τόσο από την 6ήμερη υπηρέτηση, όσο και από την ποινή της «λιποταξίας».

Από την άλλη μεριά αποδεικνύεται ότι οι όποιες υποσχέσεις εκσυγχρονισμού της ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑΣ έμειναν στα χαρτιά.

Ο παροξυσμός καταστολής της νεολαίας που αρνείται τον Στρατό και η ποινοκοποίηση όλων των πτυχών του αντιμιλιταριστικού κινήματος, όχι μόνο προκαλεί κuνήγι μαγισσών και τη φορομπηξία των 6000 ευρώ, αλλά γεννά επίσης γελοίες καταστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση όμως το Υπουργείο Εθνικής  Άμυνας πρέπει να αποζημιώσει τον 35χρονο για την ταλαιπωρία και την ψυχική οδύνη που προκάλεσε. Η αντιμετώπιση του όποιου λάθους είναι υπόθεση της Υπηρεσίας και όχι του πολίτη που έπεσε θύμα του Παραλόγου της Θητείας!  

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)