to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τώρα και Ιώβ ο Κυριάκος

Τον αποκάλεσαν και Μωυσή και εκείνος σεμνός και μετριοπαθής αποδέχθηκε τον χαρακτηρισμό για να μην αποκαρδιώσει τον κόσμο που αναγνώρισε έτσι την καταλυτικό του ρόλο στην επιτυχή αντιμετώπιση της πρόσφατης πανδημίας. Γιατί όπως και να το κάνουμε, όντως ο πρωθυπουργός μας ως σύγχρονος Μωυσής οδήγησε τον κόσμο σε ξέφωτο σιγουριάς και λύτρωσης.


Τώρα βέβαια βγαίνει ο ακατονόμαστος του Σύριζα και οι λοιποί της αντιπολίτευσης και του καταμαρτυρούν, του καταλογίζουν τα χίλια- μύρια για τους χειρισμούς του στην υπόθεση COVID, αλλά αυτά έχει η αχαριστία και το πάθος τους, προκειμένου να πλήξουν τον άτρωτο. Τι για πρωτιά της χώρας μας σε θανάτους από τη πανδημία ανά εκατομμύριο κατοίκων στην Ευρώπη, μιλάνε, τι για ισοπέδωση του ΕΣΥ, τι για διασπάθιση δημόσιου χρήματος σε ημετέρους, τι για προκλητική εύνοια στους ιδιώτες στο χώρο της υγείας. Τα ακούει εκείνος, αλλά μειδιά συγκαταβατικά, καλοπροαίρετα, δείχνοντας ανωτερότητα, ήθος και ανοχή προς τους πολιτικούς του αντιπάλους, τέτοιας έκτασης και εύρους , σπάνιου για πρωθυπουργό. Διότι ο Κυρ. Μητσοτάκης απέδειξε στα χρόνια της διακυβέρνησης του, σπάνια υπομονή, καρτερία, αξιοπρεπή συμπεριφορά και σύνεση, σχεδόν στα όρια της παρεξήγησης.

Τα προτερήματα του όμως δεν αποθαρρύνουν τους συκοφάντες και ατάλαντους πολιτικά αντιπάλους του. Απεναντίας αποθρασυνόμενοι οι παραπάνω και πνέοντας τα μένεα εναντίον του επιτυχέστερου τις τελευταίες δεκαετίες πρωθυπουργού, έχουν αποδυθεί σε μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία διαβολής και κατασυκοφάντησης του πρωτόγνωρου για τον τόπο κυβερνητικού έργου. Ο μειλίχιος και εκ γενετής ευγενικός πρωθυπουργός μας, παρουσιάζεται από την αντιπολίτευση σαν ένας σύγχρονος πολιτικάντης σατράπης, εκμαυλιστής συνειδήσεων, λαοπλάνος και ψεύτης. Υπόλογος για το γιουρούσι στα δημόσια ταμεία, τις απευθείας και  άνευ και της στοιχειώδους αιτιολόγησης αναθέσεις σε ημετέρους, την αισχροκέρδεια και την ακρίβεια που εξανεμίζουν εισόδημα και ψυχικές αντοχές των μη εχόντων και κατεχόντων, την επί της ουσίας διάλυση και υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας και υγείας, την δίχως προσχήματα προώθηση και υιοθέτηση απαιτήσεων της οικονομικής εγχώριας ολιγαρχίας.

Επί πλέον στον κατάφωρα αδικημένο από την αντιπολίτευση πρωθυπουργό μας, μα και από την πλειοψηφία των ΜΜΕ, καταλογίζεται αλαζονεία, περιφρόνηση θεσμών, κοινοβουλευτικών διαδικασιών, πολιτικών του αντιπάλων, απουσία ενσυναίσθησης του εγχώριου και διεθνούς πολιτικού περιβάλλοντος. Ακόμη – και αυτό είναι ασυγχώρητο – απουσία ίχνους ευαισθησίας και κατανόησης των δυσκολιών και των αδιεξόδων που βιώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά. Κι αυτά τα λένε για τον Κυριάκο, τον πρωθυπουργό που είναι τοις πάση γνωστή, η φιλοτιμία και η ευαισθησία προς κάθε αναξιοπαθούντα, κάθε άτομο και κοινωνική ομάδα που έχει ανάγκη προστασίας και περίθαλψης. Γι αυτό και η συχνή παρουσία, οι τακτικές επισκέψεις και πρωτοβουλίες του προς ανακούφιση τους, με πρώτους τους πρόσφυγες και τις δομές φιλοξενίας τους, που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από άποψη συνθηκών  διαβίωσης ακόμη και με εκείνες πολυτελών ξενοδοχείων.

Πόση υπομονή και καρτερία, πόση αξιοπρέπεια και σοβαρότητα, επιτέλους να επιστρατεύσει ο άνθρωπος, απέναντι στην μικρόψυχη, μίζερη και ζηλόφθονη συκοφαντική καταιγίδα των αντιπάλων του;. Είναι επομένως υπερβολή να τον χαρακτηρίσει κανείς σαν τον καινούργιο Ιώβ;. Εκείνον της Παλαιάς Διαθήκης, τον γίγαντα υπομονής, ανοχής και καρτερίας, που δοκίμασε ο Θεός με ασύλληπτα δεινά, δίχως να λυγίσει την πίστη σε Εκείνον και την ελπίδα πως όλα μπορούν να αλλάξουν σύντομα. Πόση υπομονή να κάνει και ο σύγχρονος μας Ιώβ, ο Κυρ. Μητσοτάκης και στην ύστατη ύβρη και πρόκληση των άνιφτων του κοινοβουλίου, που του καταλογίζουν οι ανερμάτιστοι ιδιοκτησιακή νοοτροπία για τον τόπο, που δήθεν τον διακατέχει, όπως και την επίσης δήθεν, περιφρόνηση του προς τον λαό, τους αντιπάλους του και τους θεσμούς. Να τον εγκαλεί η κάθε φυλλάδα και ο καθείς δημοσιογραφίσκος για το δίκτυο παρακολουθήσεων που δήθεν αυτός και το επιτελικό παρακράτος έστησαν, μετατρέποντας τη χώρα, λέει, σε απέραντο φρενοκομείο Βορειοκορεάτικης κοπής.

Αυτά όμως μέχρι εδώ. Ο βάναυσα και δίχως προηγούμενο προκληθείς και αδικηθείς πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, αποφάσισε να δώσει τις δέουσες και αποστομωτικές του απαντήσεις σε όλους όσους συμμετέχουν σήμερα σε αυτόν τον συκοφαντικό κανιβαλισμό. Όπως ενημέρωσε ο  πάντα έγκυρος και σοβαρός κυβερνητικός του εκπρόσωπος, ο Κυριάκος θα προσέλθει στη βουλή και θα δώσει τις ξεκάθαρες και βαφτισμένες στην αλήθεια απαντήσεις του για κάθε θέμα, για κάθε δήθεν σκάνδαλο, ισοπεδώνοντας τον υβριστή του Αλ. Τσίπρα. Ακόμη μηνύει δημοσιογράφους και εφημερίδες για συκοφαντία στο θέμα των παρακολουθήσεων και προκαλεί όλους αυτούς να προσκομίσουν τα δήθεν στοιχεία που κατέχουν και αποδεικνύουν υποτίθεται την προσωπική του εμπλοκή στις παραπάνω αθλιότητες. Κι αυτά επειδή όπως είπε πρόσφατα, ως γνήσιος λαϊκός άνθρωπος με φιλότιμο και αξιοπρέπεια: στις αθλιότητες και την συκοφαντία, δεν μασάμε.

ΥΓ. Τελικά ο σύγχρονος Ιώβ, ξύπνησε έντρομος, αναστατωμένος από το κακό όνειρο. Δηλαδή τι κακό όνειρο, εφιάλτη καλύτερα να λες. Άκου , τώρα, να τρέχει στη βουλή και να απαντά στους μιαρούς της αντιπολίτευσης, αυτός ένας ηγέτης ολκής, στους νάνους πολιτικά αντιπάλους του. Ακόμη αυτός, ο αναγνωρισμένος και διεθνώς για τα ηγετικά του χαρίσματα, να μηνύει κάθε τυχάρπαστο, ανύπαρκτο μπροστά στην δική του απαράμιλλη αξία, δημοσιογράφο, που τυχαίνει να τον συκοφαντεί, καθαρά από φθόνο.  Ύστερα τι εξηγήσεις θα δώσει και στην Σικελική μαφία, τις μεθόδους και τα κόλπα της οποίας ξεσήκωσε, μεταφέροντάς τα ατόφια στην πολιτική ζωή; Και με την σκέψη αυτή ο Ιώβ Κυριάκος, γύρισε πλευρό και συνέχισε τον ανέμελο ύπνο του.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)