to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:23 | 11.01.2014

πηγή: thesstoday.gr

Κοινωνία

Έριξαν χημικά στους εκπαιδευτικούς στον Πυργετό - Τραυμάτισαν τον Γρ. Καλομοίρη (φωτογραφίες)

Χημικά και επίθεση των ΜΑΤ σε εκπαιδευτικούς στα διόδια του Πυργετού το μεσημέρι του Σαββάτου. Με κάταγμα στο χέρι ο Γρ. Καλομοίρης.


Δυνάμεις των ΜΑΤ εμποδίσαν τους εκπαιδευτικούς της βόρειας Ελλάδας που ήταν από τη μία πλευρά των διοδίων να συνενωθούν με τους εκπαιδευτικούς της Θεσσαλίας και της Αθήνας που ήταν από την άλλη πλευρά.

Στο κενό έπεσε το αίτημα των προέδρων ΕΛΜΕ προς την αστυνομία να τους επιτραπεί να συνενωθούν για να κάνουν μία κοινή κινητοποίηση.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας "καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα σημερινά γεγονότα στην ειρηνική συγκέντρωση-διαμαρτυρία που διοργάνωσε στα διόδια Πυργετού η Επιτροπή εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, η ΕΛΜΕ Λάρισας και η ΟΛΜΕ." 

Θύμα της επίθεσης των δυνάμεων των ΜΑΤ και ο εκπαιδευτικός Γρηγόρης Καλομοίρης π. αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, μέλος του ΚΥΣΔΕ και νυν μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου διαγνώσθηκε κάταγμα στο χέρι και μώλωπες στα πλευρά και το πόδι.

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου"

Άμεση ήταν η εκδήλωση συμπαράστασης εκ μέρους της δημοτικής παράταξης του Χαλανδρίου της οποίας είναι δημοτικός σύμβουλος ο Γρ. Καλομοίρης:

«Η αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου καταγγέλλει την σημερινή βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ στους εκπαιδευτικούς που διαδήλωναν στα Τέμπη καθώς και τον τραυματισμό του δημοτικού μας συμβούλου Γρηγόρη Καλομοίρη του οποίου έσπασαν το χέρι.Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον σύντροφό μας,ο οποίος μόλις βγήκε από το νοσοκομείο,με το χέρι σε νάρθηκα.Ματαιοπονούν όσοι πιστεύουν ότι με τέτοιες μεθόδους θα καταφέρουν να ανττστρέψουν την πορεία του ποταμού.Η οργή μας φουσκώνει,μαζί και η αποφασιστικότητά μας.Αντίσταση μέχρι την νίκη.Καλή λευτεριά».

Νωρίτερα: 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στα διόδια του Πυργετού σταμάτησαν πριν από λίγο τα λεωφορεία με τους εκπαιδευτικούς από την Θεσσαλονίκη που κατευθύνονται στα Τέμπη για να συμμετάσχουν στην πανελλαδική διαμαρτυρία της ΟΛΜΕ γαι τις απολύσεις και την διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με τηλεφωνική επικοινωνία του ThessToday με εκπαιδευτικούς, δυνάμεις των ΜΑΤ σταμάτησαν τα πούλμαν στα διόδια.

Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ βρίσκονται σε επικοινωνία με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων για να τους επιτρέψουν την διέλευση προς τα Τέμπη.

Από την άλλη πλευρά των διοδίων βρίσκονται λεωφορεία με εκπαιδευτικούς από Λάρισα και Αθήνα.

Μαζί με τους εκπαιδευτικούς από την Θεσσαλονίκη υπάρχουν και σχολικοί φύλακες που μετέβησαν με Ι.Χ.

Οι φωτογραφίες είναι αλιευμένες από το λογαριασμό facebook του Προέδρου της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)