to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:22 | 15.02.2018

Πολιτική

Τον πρώτο σταθμό ΕΚΑΒ στη Θάσο εγκαινίασε ο Παύλος Πολάκης

Κρητικό χαρακτήρα είχε η τελετή εγκαινίων του Τομέα ΕΚΑΒ Θάσου από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολάκη, αφού συνοδεύτηκε από ρακί, κρητική λύρα και μαντινάδα του διευθυντή της 6ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ και του Κέντρου Υγείας Θάσου, Θωμά Αγγελόπουλου.


Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, το μεσημέρι της Πέμπτης, έγιναν τα εγκαίνια, παρουσία των τριών κυβερνητικών βουλευτών του Ν. Καβάλας, Δημ. Εμμανουηλίδη, Κώστα Μορφίδη και Γιώργου Παπαφιλίππου, των δημάρχων Θάσου, Κώστα Χατζηεμμανουήλ, και Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, του προέδρου και του αντιπροέδρου της διοίκησης του ΕΚΑΒ, Κώστα Καρακατσιανόπουλου και Μιλτιάδη Μυλωνά, του διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Στρατή Πλωμαρίτη, και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Ξενοφώντα Κροκίδη.

Όπως τόνισαν τόσο ο υπουργός όσο κι οι υπόλοιποι ομιλητές, το Παράρτημα του ΕΚΑΒ στο νησί προσφέρει ήδη από το προηγούμενο καλοκαίρι τις πολύτιμες υπηρεσίες του, ενισχύοντας το συναίσθημα της ασφάλειας στους κατοίκους.

Επίσης, υπογράμμισαν ότι, ύστερα από πολυετείς προσπάθειες, η σημερινή Κυβέρνηση έκανε πράξη αυτό που έχουν υποσχεθεί όλες οι προηγούμενες.

Ο κ. Πολάκης επισήμανε, πέραν των άλλων, και το γεγονός ότι η ενδυνάμωση του Κέντρου Υγείας με το Παράρτημα του ΕΚΑΒ, ενισχύει και το τουριστικό προϊόν του νησιού, παρέχοντας καλύτερη περίθαλψη στους χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται τη Θάσο κατά τους θερινούς μήνες. Δήλωσε, δε, ότι η παρέμβαση αυτή αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της Κυβέρνησης στην ενίσχυση της νησιωτικότητας.

«Οι ενέργειές μας απαντούν στις ανάγκες της κοινωνίας», είπε κ. Καρκατσανόπουλος, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα γραφειοκρατικά εμπόδια και στις μάχες με το «εγκατεστημένο πελατειακό σύστημα», που δόθηκαν μέχρι να επιτευχθεί η ίδρυση του Παραρτήματος..
Για τα όσα ήδη έχουν καταγραφεί στο ολιγόμηνο ενεργητικό του Παραρτήματος αναφέρθηκε ο κ. Αγγελόπουλος, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ανασάναμε»!

«Λύνεται ένα σημαντικό πρόβλημα της Θάσου», ανέφερε στην παρέμβασή του, ο Θάσιος βουλευτής Γιώργος Παπαφιλίππου.
Τέλος, ο δήμαρχος Θάσου υπενθύμισε ότι η ίδρυση του ΕΚΑΒ στο νησί ήταν αποτέλεσμα επταετούς προσπάθειας, και γνωστοποίησε ότι, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, συνεχίζεται ο αγώνας για νομοθετική ρύθμιση, που θα υποχρεώνει τις ναυτιλιακές εταιρείες να διαθέτουν πλοίο επιφυλακής για διακομιδές ασθενών στο χερσαίο τμήμα του Νομού κατά τις νυχτερινές ώρες.
Ο τομέας ΕΚΑΒ Θάσου στεγάζεται κοντά στο Κέντρο Υγείας του νησιού, στον Πρίνο.

(Φωτογραφίες της Κάτιας Γιαννουκάκου kavalanews.gr-Θασιακή)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)