to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:49 | 03.11.2022

Πολιτισμός

Τον απώθησαν με τις ασπίδες: Η δήλωση του Π. Σκουρολιάκου για τη σιδερόφρακτη φιέστα Μητσοτάκη

Την επέμβαση των ΜΑΤ για να διαλυθεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης - Ίδρυμα Γουλανδρή καταγγέλλει με δήλωσή του ο αναπλ. τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πάνος Σκουρολιάκος


(φωτ.: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Η δήλωση του αναπλ. τομεάρχη Πολιτισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνου Σκουρολιάκου για την παρεμπόδιση από τα ΜΑΤ της διαμαρτυρίας για τις 161 κυκλαδικές αρχαιότητες έξω από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης:

Έξω από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Μουσείο Γουλανδρή) βρεθήκαμε για να διαμαρτυρηθούμε μαζί με επιστημονικούς φορείς και πολίτες για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα των 161 κυκλαδικών αρχαιοτήτων της "Συλλογής Στερν".

Μέσα στο Μουσείο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Λίνα Μενδώνη εγκαινίαζαν, εν κρυπτώ, την έκθεση 15 ειδωλίων της συλλογής τα οποία ΔΕΝ δωρήθηκαν στο ελληνικό κράτος, όπως ισχυρίζεται η κ. Μενδώνη, αλλά στο ιδιωτικό Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Ίδρυμα Γουλανδρή).

Τα ΜΑΤ, για να μη χαλάσει η φιέστα και αμαυρωθεί η εικόνα του κ. Μητσοτάκη, απώθησαν τους διαμαρτυρόμενους, μεταξύ των οποίων βρέθηκα και εγώ ως αναπληρωτής τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι διαμαρτυρόμενοι βρέθηκαν εκεί για να φωνάξουν: "Κλεμμένα είναι" και "Όχι στη νομιμοποίηση της αρχαιοκαπηλίας"

Είναι τέτοια η ασυδοσία τους πλέον που δεν θεωρούν πρόβλημα την απώθηση με τις ασπίδες τους μέλους της Βουλής των Ελλήνων.

Η υποχώρηση της δημοκρατίας και των θεσμών στη χώρα μας με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του είναι ραγδαία.

Οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου - πολιτικά κόμματα και πολίτες - θα σταθούμε εμπόδιο στο ζόφο που έσπειρε στην πολιτική ζωή του τόπου ο κ. Μητσοτάκης και θα αποκαταστήσουμε τη Δημοκρατία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)