to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:56 | 07.02.2020

πηγή: altsantiri

Πολιτική

Τον Άδωνι «βλέπει» για διάδοχο στην αρχηγία της ΝΔ ο Γ. Καρατζαφέρης

Μια καλή κουβέντα στο στόμα για αρκετούς πρωτοκλασάτους υπουργούς του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε να πει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής στον ρ/σ «Alpha 98,9».


Μιλώντας για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι χάρηκε πάρα πολύ όταν άκουσε ότι μπήκε στην κυβέρνηση της ΝΔ, προσθέτοντας ότι είναι «ο πιο κατάλληλος» για τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. «Η βαθμολογία του δεν είναι άριστα. Εγώ όταν άκουσα ότι θα πάει στην κυβέρνηση της ΝΔ ο Χρυσοχοΐδης χάρηκα πάρα πολύ. Έκανε πολύ ωραία εκκίνηση πιστεύοντας ότι έχει να κάνει 100αρι και θα κόψει το νήμα, αλλά δεν ήξερε ότι πρέπει να κάνει μαραθώνιο. Αυτό που βλέπω είναι μια κόπωση και πρέπει να κοιτάξει πώς θα κάνει την κούρσα. Είναι ο πιο κατάλληλος γι’ αυτή τη θέση, απλώς υπάρχουν λάθη τακτικής και φαίνονται. Δεν πρέπει να χτυπάμε τον Χρυσοχοΐδη αλλά να συνδράμουμε σε αυτό που κάνει», είπε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια, ο κ. Καρατζαφέρης έπλεξε το εγκώμιο του Νίκου Δένδια, σημειώνοντας: «Από όλη την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είναι στους 2-3 καλύτερους, είναι εκ των κορυφαίων. Είναι έξυπνος, έχει διασυνδέσεις και αισθάνεται γερά την πλάτη του, γι’ αυτό και μπαίνει στη φωτιά. Δεν φοβάται τις τρικλοποδιές και με την πάροδο του χρόνου και την απόκτηση εμπειριών, θα εξελιχθεί σε πολύ καλό υπουργό Εξωτερικών».

Όταν, δε, η συζήτηση πήγε στον Άδωνη Γεωργιάδη ο κ. Καρατζαφέρης «έσταξε μέλι»: «Εμένα με ικανοποιεί πάρα πολύ. Ο Άδωνις έχει μια διαφορετική σημασία για μένα. Ήρθα κοντά όταν ήταν 18 ετών, πριν πάει φαντάρος. Έπαιξα ένα ρόλο πατέρα, καθοδηγητή. Όταν βλέπεις ότι φτάνει εκεί που φτάνει, έχεις μια εσωτερική ικανοποίηση. Όλα τα παιδιά κάποια στιγμή φεύγουν από το σπίτι. Για το Ελληνικό είπα ότι χρειάζεται προσοχή και όχι πολύ γκάζι».

Μάλιστα, όπως εκτίμησε, «ο Άδωνις θα ανέλθει μέσα στη δεκαετία που διανύουμε. Είναι εμφανές για τον έμπειρο παρατηρητή ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χτίζει περισσότερο το πορτρέτο του για το εξωτερικό. Ήδη ο Τραμπ του έκανε “ερωτική εξομολόγηση” και η Γερμανία το ίδιο. Ο Μητσοτάκης γράφει βιογραφικό, ο στόχος του είναι να γίνει ο επόμενος Μπαρόζο. Πάει για έξω, δεν είναι αυτοσκοπός του να τελειώσει την καριέρα του εδώ, ως πρωθυπουργός της Ελλάδας. Βλέπω ότι η επόμενη διαδοχή των πραγμάτων, εκ της επιλογής του Μητσοτάκη δεν μπορεί να είναι άλλη από τον Άδωνη».

Βάζοντας στη «ζυγαριά» Άδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ φάνηκε να προτιμά τον πρώτο, καθώς είπε ότι «πάντα στο στερνοπούλι έχεις μια αδυναμία». «Και ο Άδωνις και ο Μάκης και ο Θάνος (σ.σ Πλεύρης) είναι κουμπάροι μου», συμπλήρωσε και συνέχισε να μιλά για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ:

«Φαίνεται ότι ο Άδωνις μπαίνει μπροστά, μπαίνει στη φωτιά. Πλακώνεται με όλους, οι άλλοι έχουν συστολή. Ισχυροποιεί τους δεσμούς του με τα ταξίδια που κάνει και έχω την αίσθηση ότι θα πάει εκεί το πράγμα. Για το Ελληνικό είπα ότι χρειάζεται προσοχή και όχι πολύ γκάζι».

«Έχω αναλάβει εθελοντικά τη στήριξη της Μαρέβας, γιατί βλέπω από κάποιους γελοίους συναδέλφους επιθέσεις. Στέκεται στο πλευρό του, είναι μοντέρνα, έξυπνη, όπου εμφανίζεται περνάει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Μου αρέσει πολύ για τον ρόλο της κυρίας του πρωθυπουργού της χώρας. Με τη Μελάνια έκατσε ίση προς ίση, με τη Γαλλίδα μπήκε στα ίσια. Δεν είναι βλαχομπαρόκ», είπε σε άλλο σημείο.

Τέλος, ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε και σε άλλα «ζητήματα» όπως το… μόντελινγκ: «Θα πήγαινα 100% στο GNTM. Έχω μια εμπειρία από το 1969 ατελείωτη. Έχω την αίσθηση ότι για να είσαι κριτής πρέπει να είσαι εραστής αυτού που κάνεις. Δεν μπορείς να είσαι καλός ποδοσφαιριστής και να είσαι αδιάφορος».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)