to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:27 | 09.11.2021

Πολιτική

Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η αλληλεγγύη δεν έχει σύνορα

Αντιπροσωπεία του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία συναντήθηκε χθες 8 Νοεμβρίου με αντιπροσωπεία της κίνησης "Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Απελευθέρωση του Α. Οτσαλάν" (FREEDOM INITIATIVE FOR OCALAN), μετά από πρωτοβουλία της δεύτερης και στο πλαίσιο ενημέρωσης που πραγματοποιεί σε πολιτικά κόμματα και κοινωνικούς φορείς σε όλη την Ευρώπη


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία (9/11/21):

Η αλληλεγγύη δεν έχει σύνορα

Αντιπροσωπεία του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία συναντήθηκε χθες 8 Νοεμβρίου με αντιπροσωπεία της κίνησης "Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Απελευθέρωση του Α. Οτσαλάν" (FREEDOM INITIATIVE FOR OCALAN), μετά από πρωτοβουλία της δεύτερης και στο πλαίσιο ενημέρωσης που πραγματοποιεί σε πολιτικά κόμματα και κοινωνικούς φορείς σε όλη την Ευρώπη.

Στην αντιπροσωπεία της «Εκστρατείας Ενημέρωσης» μετείχαν βουλευτές και κεντρικά στελέχη του HDP Eyyüp Doru /Κούρδος Πολιτικός), Ertugrul Kürkçü /Βουλευτής του HDP, Besime Konca /Βουλευτής του HDP, Leyla imret/ βουλευτής του HDP και Bercem Mordeniz / Εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν.

Η αντιπροσωπεία μετέφερε το κλίμα που επικρατεί στην γείτονα χώρα, τους συνεχείς διωγμούς, τις αναίτιες συλλήψεις και φυλακίσεις. Σύμφωνα με την ενημέρωση πάνω από έξι χιλιάδες μέλη και στελέχη του HDP ανάμεσά τους και ο π. συμπρόεδρος του κόμματος Σελαχαρτίν Ντεμιρτάς, βρίσκονται στις φυλακές, ενώ εκπαιδευτικοί, διανοούμενοι, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης και εργαζόμενοι διώκονται καθημερινά για τις ιδέες και τη δράση τους. Επίσης, ο Α. Οτσαλάν κρατείται εδώ και 22 χρόνια σε φυλακή στο Ιμραλί και σύμφωνα με την ενημέρωση της αντιπροσωπείας, χωρίς να έχει τη δυνατότητα επικοινωνίας με τους δικηγόρους και την οικογένειά του.

Η αντιπροσωπεία ζήτησε τη συμπαράσταση του δημοκρατικού κόσμου της Ελλάδας και της Ευρώπης και εξέφρασε την πεποίθησή της ότι αν σπάσει η απομόνωση θα είναι ένα σημαντικό βήμα για τη δημοκρατία και την ειρήνη.

Οι εκπρόσωποι του τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εκδήλωσαν την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους, τους φυλακισμένους και στο HDP, με το οποίο υπάρχουν ισχυροί δεσμοί φιλίας και συντροφικών σχέσεων. Υποστήριξαν δε, πως η υπόθεση των δικαιωμάτων για όλους, του κράτους δικαίου και της δικαιοσύνης είναι κοινή υπόθεση και ασφαλώς δεν έχει σύνορα.

Στην αντιπροσωπεία του τομέα Δικαιωμάτων μετείχαν: Αννέτα Καββαδία μέλος της ΚΕ, πρώην βουλεύτρια και π. αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Πάνος Λάμπρου μέλος του ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος Δικαιωμάτων, Μανώλης Σαρρής μέλος της ΚΕ, Μαρία Παναγούλη, Κορίνα Ρεπούση και Νίκος Τσιγώνιας μέλη του Τομέα Δικαιωμάτων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)