to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:22 | 26.02.2021

Πολιτική

Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Ακραίος αυταρχισμός, κάτι σαν επάγγελμα…

«Σήμερα την πεντηκοστή ημέρα μιας ξέφρενης πορείας προς έναν άδικο θάνατο. Μιας πορείας που δυστυχώς φτάνει στο νήμα. Κανείς και καμία δεν δικαιούται να σιωπά...», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σε ανακοίνωσή του σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Δ. Κουφοντίνα


Η ανακοίνωση του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για την κατάσταση του Δ. Κουφοντίνα:  

Είναι τραγικά ξεκάθαρο πλέον, ότι την ώρα που η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα κρέμεται σε μία αδύναμη κλωστή, στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και πολύ περισσότερο στην κυβέρνηση έχουν επικρατήσει εκείνες οι δυνάμεις που θέλουν τον κρατούμενο απεργό πείνας νεκρό.

Έχουν επικρατήσει εκείνες οι ακροδεξιές, μισαλλόδοξες δυνάμεις, που θέλουν την Ελλάδα μία κατ' όνομα "δημοκρατία", στη λογική των αυταρχικών καθεστώτων της Ουγγαρίας και της Πολωνίας, των όποιων άλλων θαυμαστών του Τράμπ. Που επιχειρούν να εφαρμόσουν ένα καθεστώς εξαίρεσης με εξαιρούμενα το σύνολο σχεδόν των πολιτικών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Έχουν επικρατήσει εκείνες οι δυνάμεις που θέλουν να σέρνουν τους φοιτητές αιμόφυρτους στα προαύλια των σχολών τους.

Έχουν επικρατήσει εκείνες οι δυνάμεις που θεωρούν υπόδειγμα αστυνομικού τον τραμπούκο με την παραλλαγμένη με φασιστικά στολίδια στολή, μέλος της αγαπημένης, του κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, συμμορίας ΔΡΑΣΗ.

Έχουν επικρατήσει εκείνες οι δυνάμεις που επιχειρούν με τον πιο προκλητικό και χυδαίο τρόπο, να μετατρέψουν τα θύματα του κινήματος #metoo σε κατηγορούμενους!

Εκείνες οι δυνάμεις που θέλουν να σπείρουν το φόβο, αποθαρρύνοντας κάθε δίκαιη διεκδίκηση, κάθε αγωνιστική διάθεση, κάθε πολιτική δράση.

Οι εκατοντάδες χωρίς προηγούμενο αναίτιες συλλήψεις πολιτών και παραπομπές σε δίκη των τελευταίων ημερών το αποδεικνύουν.

Και ενώ για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες οι δρόμοι και οι πλατείες γεμίζουν ξανά και τα ρυάκια γίνονται ορμητικά ποτάμια, για το δικαίωμα στην ζωή του φυλακισμένου απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα φαίνεται ότι το ευρύ μέτωπο πολιτικών δυνάμεων, νομικού κόσμου, διανοουμένων, ανεξάρτητων διοικητικών αρχών, διεθνών οργανισμών δεν καταφέρνει μέχρι στιγμής να εμποδίσει την εξέλιξη ενός εκδικητικού σχεδίου εξόντωσης ενός ανθρώπου -που έχει δικαστεί και καταδικαστεί-, και καταρράκωσης του Κράτους Δικαίου.

Σήμερα την πεντηκοστή ημέρα μιας ξέφρενης πορείας προς έναν άδικο θάνατο. Μιας πορείας που δυστυχώς φτάνει στο νήμα.

Κανείς και καμία δεν δικαιούται να σιωπά...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)