to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:19 | 17.05.2018

Κοινωνία

Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ: Η θέση των μεταναστών είναι στα σπίτια και τις δουλειές τους

«Να αδειάσουν τα ΠΡΟΚΕΚΑ τώρα»


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ:

«Την Τρίτη 15 Μαίου, αργά το βράδυ στο χώρο κράτησης αλλοδαπών στην Π. Ραλλη υπήρξε ένταση σε διαμαρτυρία μεταναστών για την μακρά και σε κακές συνθήκες κράτηση τους. Κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας εκδηλώθηκε φωτιά σε κελί χωρίς ευτυχώς, αυτή τη φορά  να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές

Τα χθεσινά γεγονότα δεν αποτέλεσαν για μας έκπληξη. Η διαμαρτυρία των κρατούμενων μεταναστών είναι αποτέλεσμα της απελπισίας  από την άδικη κράτηση ανθρώπων, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα ούτε έχουν επιδείξει παραβατική συμπεριφορά. Άνθρωποι με πολύχρονη παραμονή, με βιοτικούς και οικογενειακούς δεσμούς με τη χώρα,  αντί να βοηθηθούν για να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, καθώς διαθέτουν τις προϋποθέσεις για έκδοση άδειας παραμονής, κρατούνται άδικα και στοιβάζονται σε κελιά λόγω έλλειψης νομιμοποιητικών εγγράφων αποτέλεσμα κυρίως της πολύχρονης καθυστέρησης  η όποια απαιτείται ακόμη και για την απλή υποβολή, πολύ περισσότερο για την έκδοση τους.

Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, όπως έχει διαφανεί και από τελευταίες σχετικές νομοθετικές και διοικητικές πρωτοβουλίες, αποτελεί η προστασία των δικαιωμάτων και η ένταξη των μεταναστών και των μεταναστριών στην κοινωνία μας. Ένας ακόμη λόγος,  που δεν μπορεί να συνεχίζεται από την ΕΛΑΣ η τακτική της αυθαίρετης σύλληψης και κράτησης ανθρώπων. Τα ΠΡΟΚΕΚΑ πρέπει να αδειάσουν. Άλλωστε το μέτρο και ο τρόπος μιας δημοκρατικής με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα πολιτικής μας είναι ήδη γνωστά. Εφαρμόστηκαν με την ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης από τον ΣΥΡΙΖΑ για μια σημαντική περίοδο με θετικά μόνο αποτελέσματα.

Οι μέχρι τώρα αδίκως κρατούμενοι πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους και στις δουλειές τους. Κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να φυλακίζεται  χωρίς να έχει διαπράξει ποινικά αδικήματα.

Προτεραιότητα  για μας αποτελεί πάντα η αλληλεγγύη και η εφαρμογή πολιτικών που διευκολύνουν την ένταξη των μεταναστών και των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία κα έτσι μόνο θα συνεχίσουμε.»
 


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)