to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:10 | 03.10.2019

Κοινωνία

Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ: Είμαστε εδώ, διεκδικώντας τα αυτονόητα δικαιώματα

Ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, χαιρετίζει όσες και όσους βρέθηκαν στη χθεσινή συγκέντρωση έξω από την ΓΑΔΑ «για ν' απαντήσουν με δυνατή φωνή, με το τραγούδι και με τα λόγια των αρχαίων τραγωδών στον ανίερο και απάνθρωπο διωγμό των προσφύγων»


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τομέα Δικαιωμάτων για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Τετάρτης 2/10 στη ΓΑΔΑ:

Χαιρετίζουμε την θερμή και μαζική συμμετοχή στην χθεσινή συγκέντρωση έξω από την ΓΑΔΑ.

Χαιρετίζουμε τις εκατοντάδες, μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, τα κορίτσια και τα αγόρια της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα τους μετανάστες και τις μετανάστριες, που - σε μια δύσκολη μέρα- ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, διαδηλώνοντας κατά των επιχειρήσεων "σκούπα."

Διαδηλώνοντας κατά του ρατσιστικού κλίματος που η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει να φτιάξει ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες.

Χαιρετίζουμε όσες και όσους βρέθηκαν εκεί για ν' απαντήσουν με δυνατή φωνή ,με το τραγούδι και με τα λόγια των αρχαίων τραγωδών στον ανίερο και απάνθρωπο διωγμό των προσφύγων. Στο ακροδεξιό μέτωπο, που απειλεί να ζώσει από παντού την Ευρώπη και στο οποίο βλέπουμε να προσχωρεί ανενδοίαστα η Νέα Δημοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ. Είμαστε εδώ , αξιοποιώντας κάθε στοιχείο της παράδοσής μας, των αξιών και του πολιτισμού μας. Είμαστε εδώ, πατώντας σταθερά πάνω σε μία σπουδαία παρακαταθήκη. Στο προσφυγικό έπος, που έγραψε με την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη του από την Λέσβο μέχρι το Κιλκίς ο πρόσφυγας και μετανάστης λαός μας, τα δύσκολα 2015 και 2016.

   Είμαστε εδώ, με μόνη στρατηγική τα ανοιχτά σύνορα ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες και την αρμονική ένταξη προσφύγων και μεταναστών στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Με μόνο μας μέτωπο, το μέτωπο απέναντι σε όλους αυτούς που  διαλύουν χώρες που σπέρνουν πολέμους, οικονομική εκμετάλλευση και οικολογική καταστροφή στις φτωχότερες γωνιές του πλανήτη, σκοτώνοντας και ξεριζώνοντας ανθρώπους, αναγκάζοντάς τους να πάρουν, τον δύσκολο δρόμο της προσφυγιάς.

     ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ.

      ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)