to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:56 | 27.03.2018

Πολιτική

Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ: «Δικαιοσύνη στα δεσμά της προκατάληψης…»

«Η χθεσινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου για τους τέσσερις νέους (Ντάλιο, Ρωμανό, Πολίτη, Μιχαηλίδη) εμφανίζει για πολλοστή φορά μια Δικαιοσύνη, που όχι μόνο δεν είναι «τυφλή», αλλά προκλητικά εθελοτυφλεί»


Όπως αναφέρει αναλυτικά ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του:

Η χθεσινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου για τους τέσσερις νέους (Ντάλιο, Ρωμανό, Πολίτη, Μιχαηλίδη) εμφανίζει για πολλοστή φορά μια Δικαιοσύνη, που όχι μόνο δεν είναι «τυφλή», αλλά προκλητικά εθελοτυφλεί. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο καταδίκασε τους τέσσερις σε βαριές, πολύχρονες καθείρξεις, με βάση τις επιβαρυντικές ποινές του 187Α. Τι και αν στο μεταξύ το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους έχει αθωώσει από τις κατηγορίες της ένταξης και συμμετοχής στους Πυρήνες της Φωτιάς; Αυτό φάνηκε να μην έχει καμία σημασία.

Χωρίς να ληφθεί υπόψη κανένα ελαφρυντικό, σπουδές, άδειες, ούτε καν αυτό της μετεφηβικής ηλικίας και σε πλήρη δυσαρμονία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, χθες το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο διατήρησε σχεδόν τις ίδιες εξοντωτικές ποινές με την αιτιολογία της «ατομικής τρομοκρατίας». Μια έννοια καινούρια στα ελληνικά δικαστικά χρονικά, μια έννοια που εφευρέθηκε για να δικαιολογήσει μια βαρύτερη τιμωρία. Μια τιμωρία, που «κλείνει» το μέλλον τεσσάρων νέων ανθρώπων για πολλά χρόνια στη φυλακή. Τέσσερις νέοι καφκικοί πρωταγωνιστές προστίθενται σε ένα κατάλογο, δυστυχώς, μακρύ.

Τα δικαιώματα δεν πρέπει να περιορίζονται με βάση τη φύση του όποιου αδικήματος ή την ιδεολογική ταυτότητα, ακόμα και αν αυτά μας βρίσκουν ξεκάθαρα αντίθετους και αντίθετες.

Ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, στέκεται απέναντι σε κάθε παράλογη απόφαση, σε κάθε επικίνδυνη εξομοίωση της αναρχίας με την τρομοκρατία, σε κάθε μηδενιστική απλούστευση, στέκεται απέναντι σε κάθε είδους συντηρητισμό και προκατάληψη τμήματος του δικαστικού σώματος.      

Στόχος μας είναι και παραμένει η συνάντηση της Δικαιοσύνης με τη δικαιοσύνη…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)