to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:02 | 30.08.2019

Κοινωνία

Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ: Απέναντι στην τυφλή αστυνομική καταστολή που επιχειρεί να εφαρμόσει η ΝΔ στα Εξάρχεια

Για «σκηνοθετημένο σενάριο τρόμου» κάνει λόγο ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα χθεσινοβραδινά γεγονότα με την αστυνομική επίθεση στο Κ* ΒΟΞ στα Εξάρχεια


Την άγρια επίθεση απο τα ΜΑΤ στην πλατεία Εξαρχείων, αργά το βράδυ της Πέμπτης 29/8 (και ενώ είχαν προηγηθεί επεισόδια στις οδούς Σπύρου Τρικούπη και Τοσίτσα), καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κίνηση λαμβάνει χώρα λίγες μόνο ημέρες μετά τη χολιγουντιανή επιχείρηση - «σκούπα» στα Εξάρχεια. Στην κατάληψη του ΒΟΞ πετάξαν δακρυγόνα μέσα σε κλειστό χώρο ενώ υπήρχε μέσα κόσμος. «Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε πολιτική που εκτρέφει τον φόβο», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για τον τρόπο και την έκταση που έλαβαν τα χθεσινοβραδινά γεγονότα.

Αναλυτικά το σχόλιο του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ:

«Το προσφιλές δόγμα της ΝΔ «νόμος και τάξη» φαίνεται ότι παίρνει σάρκα και οστά τις τελευταίες μέρες στα Εξάρχεια, με τον πιο ακραίο, αντιδημοκρατικό, τρόπο. Νόμος και τάξη με τυφλή αστυνομική καταστολή, με υποτιθέμενο στόχο, την πάταξη της παρανομίας και του εγκλήματος, με πρώτα ωστόσο θύματα πρόσφυγες, παιδιά και μανάδες, και χθες το βράδυ με θύματα κατοίκους των Εξαρχείων.

Απόπειρα εισβολής, ρίψη χημικών σε εσωτερικό χώρο, στο Κ*ΒΟΞ,  τραυματισμοί από χρήση γκλομπς, και όλα αυτά χωρίς αφορμή, χωρίς  να υπάρχει, φυσικά, η παραμικρή ένδειξη   οργανωμένου εγκλήματος, εμπορίου  ναρκωτικών κλπ, στον συγκεκριμένο σημείο.

Τελικά τίποτα περισσότερο από ένα χυδαίο επικοινωνιακό παιχνίδι, ένα σκηνοθετημένο σενάριο τρόμου, ένα τηλεοπτικό σποτ βίας, προς καθησυχασμό και τέρψη  του φιλοθεάμονος κοινού, αλλά και ένα σαφές μήνυμα για όσους και όσες αντιστέκονται  στην παράλογη και πολλές φορές παράνομη αστυνομική  βία και καταστολή.

Αυτή ήταν και παραμένει η νοοτροπία της ΝΔ: Ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος, που επιχειρεί να φοβίσει και εν τέλει να αδρανοποίησει την κοινωνία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η χθεσινή αστυνομική επίθεση έγινε ακριβώς την ημέρα, που εκδοτικοί οίκοι, επιχειρήσεις, συλλογικότητες και κάτοικοι της περιοχής, βρέθηκαν συγκεντρωμένοι -στα πλαίσια τετραήμερων εκδηλώσεων στην πλατεία Εξαρχείων- διεκδικώντας την απαλλαγή της γειτονιάς τους από το εμπόριο ναρκωτικών, το οργανωμένο έγκλημα, την υποβάθμιση, την κάθε είδους καταστολή και βία.

Καταδικάζουμε τις αστυνομικές επιχειρήσεις των τελευταίων ημερών στα Εξάρχεια. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε πολιτική που εκτρέφει τον φόβο και την ανελευθερία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)