to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:40 | 02.12.2022

Πολιτική

Τομέας Άμυνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Συνάντηση με εκπροσώπους του Συνδέσμου Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού

Συνάντηση με εκπροσώπους του Συνδέσμου Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού είχε ο τομέας Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατά την οποία συζητήθηκε το παρόν, το μέλλον, οι προκλήσεις αλλά και ο ρόλος της αμυντικής βιομηχανίας στη στήριξη της άμυνας, της εθνικής οικονομίας και της εργασίας


Το παρόν και το μέλλον της Ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας συζήτησαν σήμερα σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε εκπρόσωπους του Τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ).

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, παρόντες ήταν ο Θοδωρής Δρίτσας, Τομεάρχης Άμυνας, ο Γιώργος Τσίπρας, Αναπληρωτής Τομεάρχης, ο Δημήτρης Βίτσας, πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας και ο Γιώργος Μπαλάφας, μέλος ΚΕ και Συντονιστής Τμήματος Άμυνας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Τον ΣΕΚΠΥ εκπροσώπησαν ο κ. Τάσος Ροζολής, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ο κ. Τάσος Χατζησταματίου, Αντιπρόεδρος, η κα. Εύα Αττάρτ, Γραμματέας ΔΣ και ο κ. Γιώργος Μιχαηλάρης εκπροσωπώντας το Γραφείο Τύπου του Συνδέσμου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναλύθηκαν διεξοδικά οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος, οι δυνητικές αναπτυξιακές προοπτικές της αμυντικής βιομηχανίας, καθώς και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει στη στήριξη της άμυνας, της εθνικής οικονομίας και της εργασίας. Ακόμη, έγινε μια ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με την είσοδο των νέων τεχνολογιών στον κλάδο και την καλλιέργεια καινοτόμων προγραμμάτων με εθνικό πρόσημο.

Ολοκληρώνοντας την συνάντηση, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ σημείωσαν πως η ελληνική δημόσια και ιδιωτική αμυντική βιομηχανία είναι στρατηγικοί εταίροι για την άμυνα και ασφάλεια της χώρας. Υπογράμμισαν δε έντονα ότι στα νέα πρόσφατα εξοπλιστικά προγράμματα, δεν εξασφαλίστηκε η συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Τέλος τόνισαν πως η επόμενη Κυβέρνηση πρέπει και οφείλει να καταθέσει άμεσα ένα συνολικό εθνικό σχέδιο για την αμυντική βιομηχανία, που να έχει ως βάση την τόνωση των εγχώριων δυνατοτήτων και την σταδιακή απεξάρτηση από τις ξένες αγορές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)