to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:31 | 28.07.2021

Αθλητισμός

Τόκιο: Πρώτες με παγκόσμιο ρεκόρ στην κωπηλασία μπήκαν στον τελικό οι Κυρίδου-Μπούρμπου

Με μία απίστευτη εμφάνιση, η οποία συνοδεύτηκε και με παγκόσμιο ρεκόρ, πήραν το «εισιτήριο» για τον τελικό της δικώπου των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου.


Το ελληνικό πλήρωμα έκανε μία φοβερή κούρσα στην ημιτελική σειρά που συμμετείχε και με χρόνο 6:48.70 κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ.

Αν και τα κορίτσια της δικώπου δεν ξεκίνησαν καλά, πλασαρίστηκαν στην 4η θέση, στην οποία και πέρασαν τα 1.500 μέτρα, για να τα δώσουν όλα στην τελική ευθεία και να περάσουν πρώτες τη γραμμή του φίνις, αφήνοντας δεύτερες τις Βρετανίδες Χέλεν Γκλόβερ και Πόλι Σουόν (6:49.39) και τρίτες τις Καναδές Κάλειφ Φίλμερ και Χίλαρι Γιάνσενς (6:49.46).

Εκτός τελικού έμειναν οι Μόρισον/ΜακΙντάιρ από την Αυστραλία (6:49.82, τέταρτη θέση), οι Κρόλεϊ/Ντουκάρσκα από την Ιρλανδία (7:06.07, πέμπτη θέση) και οι Ρασμούσεν/Έρικσεν από τη Δανία (7:08.44, έκτη θέση).

Οι Κυρίδου και Μπούρμπου θα αγωνιστούν στον τελικό της δικώπου τα ξημερώματα της Πέμπτης (29/7) στις 3:30 ώρα Ελλάδας, με στόχο το χρυσό μετάλλιο.

Πρόκειται για τον τέταρτο τελικό για την ελληνική γυναικεία κωπηλασία στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο πρώτος ήταν στο Πεκίνο, με το πλήρωμα των γυναικών στο σκιφ ελαφρών βαρών, Χρύσα Μπισκιτζή και Αλεξάνδρα Τσιάβου, να παίρνουν την 6η θέση.

Στον δεύτερο τελικό σε Ολυμπιακούς, οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου χάρισαν το πρώτο και μοναδικό Ολυμπιακό μετάλλιο στην κωπηλασία γυναικών στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών το 2012 στο Λονδίνο.

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο οι Σοφία Ασουμανάκη και Κατερίνα Νικολαϊδου έμειναν για λίγο εκτός βάθρου, αφού τερμάτισαν στην 4η θέση του διπλού σκιφ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)