to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:49 | 03.02.2018

Πολιτική

Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τη σύλληψη ιατρών στην Τουρκία και ζητεί την άμεση απελευθέρωσή τους

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη σύλληψη του προέδρου και των μελών του κεντρικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Τουρκίας:


Η ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Σύμφωνα με είδηση της εφημερίδας Hurriyet συνελήφθησαν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τουρκίας και τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου, έπειτα από αστυνομική έφοδο στα σπίτια τους και έλεγχο στους χώρους που εργάζονται. Αφορμή για τη σύλληψη αποτελεί δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Τουρκίας σύμφωνα με το οποίο αποδοκίμαζε την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στα βόρεια της Συρίας, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί πρόβλημα για τη δημόσια υγεία.

Συγκεκριμένα η δήλωση είχε την επικεφαλίδα “Ο Πόλεμος είναι ένα λαϊκό θέμα υγείας” και ανέφεραν μεταξύ άλλων “Ως μέλη ενός επαγγέλματος στο οποίο ορκιστήκαμε στη ζωή, δεν βγάζουμε από το μυαλό μας πως αποτελεί πρωτεύον καθήκον μας να στηρίζουμε το κλίμα ειρήνης και να υπερασπιζόμαστε τη ζωή. Τρόπος αντιμετώπισης του πολέμου είναι το στήσιμο μιας ζωής δίκαιης, δημοκρατικής ισότιμης, ελεύθερης και ειρηνικής και συνεχής εφαρμογής της. Όχι στον πόλεμο, ειρήνη αμέσως τώρα”

Για το Δελτίο Τύπου το υπουργείο εσωτερικών της Τουρκίας κατέθεσε μήνυση εναντίον του Ιατρικού Συλλόγου, έπειτα από δριμεία κριτική που άσκησε ο πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτηρίζοντάς το “επαίσχυντο”.

Οι συνάδελφοι υγειονομικοί συνελήφθησαν με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο αριθμ. 3713 και σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου τους έχουν τεθεί υπό κράτηση με την κατηγορία της “προπαγάνδας η οποία υποστηρίζει μια τρομοκρατική οργάνωση, προκαλώντας έτσι το δημόσιο αίσθημα”.

Το Τμήμα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τη σύλληψη των συναδέλφων ιατρών και ζητά την άμεση απελευθέρωσή τους. Τάσσεται δίπλα σε όλες και όλους όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου και της άποψης. Ταυτόχρονα συμπορεύεται με όλες και όλους όσους ζητούν την άμεση διακοπή των τουρκικών στρατιωτικών επιχειρήσεων και υπερασπίζονται την ειρήνη και το διάλογο. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)