to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:38 | 07.08.2020

Πολιτική

Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ: Τεράστια αδικία υπέστησαν νέοι γιατροί

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, για την τεράστια αδικία που υπέστησαν νέοι γιατροί στις αιτήσεις για άδεια άσκησης επαγγέλματος και έναρξη ειδικότητας


Η ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Τραγική ήταν η πρώτη επαφή που είχαν οι απόφοιτοι των Ιατρικών Σχολών της χώρας με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ). Οι απόφοιτοι, πριν υποβάλλουν στις Περιφέρειες αίτηση ώστε να μπουν σε σειρά αναμονής για να λάβουν ειδικότητα, υποχρεούνται προηγουμένως να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στον ΠΙΣ για να λάβουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωση του ΠΙΣ, η οποία ήταν αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα του, όλες οι βεβαιώσεις με τον αριθμό Πρωτοκόλλου θα χορηγούνταν για λόγους ισονομίας μαζικά την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020. Επομένως, δεν υπήρχε λόγος συνωστισμού ώστε να αποκτηθεί προτεραιότητα, που θα επηρέαζε στη συνέχεια το χρόνο έναρξης ειδικότητας.

Μόλις όμως ξεκίνησαν να υποβάλλονται στις 5 Αυγούστου αιτήσεις στον ΠΙΣ προκλήθηκε ένα αλαλούμ. Κι αυτό διότι λίγη ώρα μετά την υποβολή αίτησης, οι πρώτοι τυχεροί έλαβαν ηλεκτρονικό μήνυμα που περιείχε τον αριθμό πρωτοκόλλου και συνεπώς αυτοί μπορούσαν να υποβάλλουν αίτηση στην Περιφέρεια, ενώ όσοι εμπιστεύτηκαν την ανακοίνωση του ΠΙΣ και δεν είχαν υποβάλλει ακόμη αίτηση πιάστηκαν κυριολεκτικά στον ύπνο!

Λίγη ώρα μετά τα παρατράγουδα το ηλεκτρονικό σύστημα αιτήσεων του ΠΙΣ όλως τυχαίως «έπεσε» και την επομένη αναρτήθηκε μια προκλητική ανακοίνωση που νομιμοποιούσε το αλαλούμ, χωρίς να ζητάει συγνώμη για την εξαπάτηση τόσων νέων γιατρών.

Φαίνεται λοιπόν πως το προεδρείο Εξαδάκτυλου, ενώ είναι ικανότατο να διαπράττει νοθεία στις εκλογές του ΠΙΣ, αποδεικνύεται τραγικά ανίκανο να διεκπεραιώσει υποτυπωδώς τις υποχρεώσεις του απέναντι στους νέους γιατρούς. Η διαπίστωση επιβεβαιώνεται και από την άρνηση του προεδρείου να προχωρήσει σε συλλογική σύμβαση με την πολιτεία, προκειμένου να διασφαλιστούν τα εργασιακά και οικονομικά δικαιώματα των νέων γιατρών.

Καλούμε το προεδρείο του ΠΙΣ να βρει άμεσα τρόπο ώστε να επανορθώσει αυτά που συνέβησαν με τις άδειες άσκησης επαγγέλματος για την έναρξη ειδικότητας και να πάψει να αντιμετωπίζει ως κομματικό εργαλείο ζητήματα που αφορούν στη ζωή χιλιάδων γιατρών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)