to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:50 | 31.12.2021

Πολιτική

Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για «προτάσεις» Πατούλη για την Πρωτοβάθμια Υγείας: Καμία ενίσχυση σε ανθρώπους και υλικοτεχνικά

Τις προτάσεις που πρόσφατα διατύπωσε ο Γ. Πατούλης βρήκε φυσικά θετικές ο Θ. Πλεύρης


Σε μια περίοδο που τα θλιβερά ρεκόρ σπάνε κάθε μέρα. Το ΕΣΥ, πριν προλάβει να συνέλθει από το τέταρτο κύμα, ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει ένα πέμπτο δριμύτερο. Όλοι σχεδόν οι ειδικοί προειδοποιούν πως τα χαρακτηριστικά της μετάλλαξης Όμικρον απαιτούν ενίσχυση του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μέτρα περιορισμού της διάδοσης στην κοινότητα και ενίσχυση της έγκαιρης ανίχνευσης της νόσου με αυξημένο αριθμό δωρεάν test. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να λειτουργεί με εγκληματική αδιαφορία και «ανεμελιά», αναβάλλοντας διαρκώς τα απαιτούμενα μέτρα και αρνούμενη τα δωρεάν test, όπου απαιτείται.

Τελευταία, με λαγό τον περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του ΙΣΑ, κ. Πατούλη, ουσιαστικά αρνείται να προχωρήσει σε οποιοδήποτε μέτρο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος ΠΦΥ. Αρνείται την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή. Δεν προχωράει στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων όλων των ειδικοτήτων και κατηγοριών. Με εξαίρεση τα εμβολιαστικά κέντρα, δεν υλοποιεί κανένα πρόγραμμα προ και μετανοσοκομειακής φροντίδας των νοσούντων από covid, έτσι ώστε να ανακουφιστούν τα εξουθενωμένα νοσοκομεία.

Αντί γι αυτό, με τις προτάσεις που πρόσφατα διατύπωσε ο κ. Πατούλης και  βρήκε θετικές ο κ. Πλεύρης, επιχειρεί:

Να μεταφέρει την ευθύνη της κυβέρνησης για ενίσχυση της δημόσιας ΠΦΥ στην τοπική αυτοδιοίκηση μέσω της περιφέρειας Αττικής.

Να μεταφέρει οικονομικά βάρη, που οφείλει να αναλάβει ο ΕΟΠΥΥ, στους πολίτες μέσω της πλατφόρμας που προτείνεται.

Να μην προσθέσει ούτε έναν υγειονομικό στην πρωτοβάθμια αντιμετώπιση της πανδημίας.

Να στείλει οριστικά στις καλένδες οποιοδήποτε σχέδιο οργανωμένης παρέμβασης της δημόσιας ΠΦΥ, με τη σχεδιασμένη αξιοποίηση και των αυτοαπασχολούμενων γιατρών.

Αρνείται έτσι, να ακούσει όχι μόνο τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, της υπόλοιπης αντιπολίτευσης αλλά και των επιστημόνων, που όλοι τονίζουν την ανάγκη ενίσχυσης της ΠΦΥ ως αναγκαία συνθήκη αντιμετώπισης της πανδημίας, ειδικά με την μετάλλαξη Όμικρον.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)