to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:19 | 30.04.2020

Πολιτική

Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση της ΝΔ μάλλον αγαπά το δημόσιο χρήμα και όχι το δημόσιο σύστημα

«Η κυβερνητική υποκρισία απέναντι στο υγειονομικό προσωπικό ξεπερνά κάθε όριο», τονίζεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ


Η ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Η κυβερνητική υποκρισία απέναντι στο υγειονομικό προσωπικό ξεπερνά κάθε όριο. Από τη μια έχουμε χειροκροτήματα, βαρύγδουπες δηλώσεις για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, αδρά πληρωμένα διαφημιστικά μηνύματα για τους «ήρωες της πρώτης γραμμής» και από την άλλη έχουμε κυβερνητικές αποφάσεις που ακυρώνουν κάθε δέσμευση και κάνουν εμφανή  τη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία για ιδιωτικοποίηση του  συστήματος υγείας.

Ακούμε συνεχώς κυβερνητικές δεσμεύσεις ότι οι επικουρικοί γιατροί και το λοιπό επικουρικό προσωπικό, που προσλαμβάνονται με διετείς και τριετείς συμβάσεις, θα παραμείνουν στο σύστημα υγείας για να το ενισχύσουν, όμως στην πράξη και εν μέσω πανδημίας απομακρύνουν επικουρικούς γιατρούς, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν. Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κρίνονται άσκοπες αφού «το σύστημα υγείας δεν πιέστηκε» όπως  χαρακτηριστικά τονίζει η κυβέρνηση της Ν.Δ., ενώ την ίδια ώρα αναγκάζει τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε περισσότερες εφημερίες τις οποίες και δεν πληρώνει  επικαλούμενη το πλαφόν που ισχύει σε συνθήκες ομαλής λειτουργίας.

Η «εκτίμηση» και ο «σεβασμός» στους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία φαίνεται και από το γεγονός ότι η κυβέρνηση προχώρησε στη συγκρότηση Διοικητικών Συμβουλίων χωρίς τη συμμετοχή των εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων και των γιατρών, παραβαίνοντας την υπάρχουσα Νομοθεσία και καταργώντας τη  δημοκρατική λειτουργία. Επίσης, φάνεται και στον αυταρχισμό των διοικήσεων όταν με αποφάσεις και εκφοβισμούς φιμώνουν τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία για να μη προχωρήσουν σε διεκδικήσεις και καταγγελίες και χαλάσουν το κυβερνητικό αφήγημα της επιτυχίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ μάλλον αγαπά το δημόσιο χρήμα και όχι το δημόσιο σύστημα. Η επιστροφή των εργολάβων, του εργασιακού μεσαίωνα και της διασπάθισης δημοσίου χρήματος μεθοδεύονται με μια σειρά από πράξεις και παραλείψεις όπως, η παράνομη μείωση της διάρκειας των ατομικών συμβάσεων από 24 σε 12 μήνες και η μη νομοθετική παράταση στο πλαίσιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει. Έτσι, δεν είναι λίγες οι Διοκήσεις Νοσοκομείων που με τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας, ήδη ετοιμάζουν διαγωνισμούς για την επιστροφή των εργολάβων στα Νοσοκομεία.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η κυβερνητική ρητορική της ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας προέκυψε αναγκαστικά λόγω της πανδημίας. Αντιλαμβανόμαστε επίσης, την κυβερνητική διγλωσσία και υποκρισία.  Καλούμε όμως, την κυβέρνηση να σταματήσει να μας εμπαίζει και  να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο. Την καλούμε να στηρίξει έμπρακτα και άμεσα το δημόσιο σύστημα υγείας και το υγειονομικό προσωπικό, που παλεύει φιλότιμα και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Δηλώνουμε ότι μαζί με τους εργαζόμενους στις δομές υγείας και τους δημοκρατικούς πολίτες θα υπερασπιστούμε τις κοινωνικές κατακτήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, την καθολική και ισότιμη πρόσβαση στην υγεία και τις αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)