to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:03 | 11.08.2020

Πολιτική

Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να σταματήσει τις παλινωδίες και τις αντιφάσεις

«Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την κυβέρνηση να σταματήσουν να εμπαίζουν το υγειονομικό προσωπικό», αναφέρει χαρακτηριστικά το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ για την τροποποίηση της απόφασης διενέργειας υποχρεωτικών τεστ στους υγειονομικούς


Η ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ:

Κάθε μέρα που περνά επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει ένα στρατηγικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό των αυξανόμενων κρουσμάτων κορονοϊού. Βλέπουμε συνεχώς λήψεις και άρσεις αποφάσεων! Τελευταίο δείγμα η απόφαση του Υπουργού Υγείας Β. Κικίλια, σύμφωνα με την οποία, οι υγειονομικοί υπάλληλοι που επιστρέφουν από κανονική άδεια θα υποβάλλονται σε υποχρεωτικά τεστ, και η τροποποίηση αυτής, πριν περάσουν λίγες μέρες, σύμφωνα με την οποία οι υγειονομικοί θα συμπληρώνουν το ισχύον επιδημιολογικό δελτίο.

Η προβληματική εφαρμογή της απόφασης οδήγησε και στην άρση της. Οι λόγοι προφανείς: υποστελέχωση, έλλειψη απαραίτητου αριθμού τεστ, καθυστερήσεις, έλλειψη μοριακών αναλυτών.

Όμως, ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την κυβέρνηση να σταματήσουν τις παλινωδίες και τις αντιφάσεις γιατί το μόνο που πετυχαίνουν είναι να κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών. Να σταματήσουν να εμπαίζουν το υγειονομικό προσωπικό.

Να φροντίσουν για την προμήθεια των απαραίτητων μέσων προστασίας. Να διασφαλίσουν τώρα την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με ανθρώπινο δυναμικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Η διαχείριση της κατάστασης απαιτεί σοβαρότητα, κεντρικό σχέδιο και κυβερνητική υπευθυνότητα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)