to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:15 | 04.06.2020

Πολιτική

Το Τμήμα Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τα αιτήματα των ξεναγών

«Η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να ασχολείται με το πώς θα υποβαθμίσει τον ΕΟΤ και πώς θα υπερσυγκεντρώσει την τουριστική επιχειρηματική δραστηριότητα στα χέρια λίγων και συγκεκριμένων, οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους που είναι η ψυχή του ελληνικού τουρισμού», τονίζει μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωσή του


Αναλυτικά:

Το Τμήμα Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ κατανοώντας τις οικονομικές επιπτώσεις που επιφέρει η  πανδημία του κορωνοϊού στον κλάδο του τουρισμού, από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στους εργαζομένους του κλάδου καθώς και στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με συνεχείς επαφές και συνδιασκέψεις με τους φορείς και την Τομεάρχη Τουρισμού, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Οι θέσεις μας αποτυπώθηκαν στις οικονομικές προτάσεις που παρουσιάστηκαν στο πρόγραμμα Μένουμε Όρθιοι του ΣΥΡΙΖΑ.                                                                                                                 

Ειδικότερα, στεκόμαστε δίπλα στα αιτήματα των Ξεναγών όπως εκφράστηκαν από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών:

Για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, να επεκταθεί το μέτρο της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, με όλες τις παροχές και διευκολύνσεις που δόθηκαν στους υπόλοιπους επαγγελματικούς κλάδους που τη δικαιούνταν.

Από το μήνα Ιούλιο και μετά, εφόσον ο τουρισμός παραμένει σε τέλμα και η απώλεια εργασίας συνεχίζεται, να ενταχθούν οι ξεναγοί, ως άνεργοι, στην τακτική επιδότηση ανεργίας του ΟΑΕΔ, χωρίς προϋποθέσεις.

Να δοθεί ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους Ξεναγούς μέχρι το 2022.


Μετάθεση των φορολογικών υποχρεώσεων και διευκολύνσεις στις πληρωμές.


Τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους χώρους εργασίας των ξεναγών και υποβολή σε εβδομαδιαία δωρεάν τεστ σε όσους ξεναγούς εργάζονται.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να ασχολείται με το πώς θα υποβαθμίσει τον ΕΟΤ και πώς θα υπερσυγκεντρώσει την τουριστική επιχειρηματική δραστηριότητα στα χέρια λίγων και συγκεκριμένων, οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους που είναι η ψυχή του ελληνικού τουρισμού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)