to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:24 | 08.02.2021

Πολιτισμός

Τμήμα Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο κινδύνεψε χθες από τις αμέλειες της κυρίας Μενδώνη

Τον κίνδυνο στον οποίο βρέθηκε χθες το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο λόγω των ελλιπών μέτρων μετά το black-out σχολιάζει σε ανακοίνωση του το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ - «Μετά από τις πλημμύρες στην Ακρόπολη και την πυρκαγιά στις Μυκήνες τώρα κινδύνεψε με πλιάτσικο και το πρώτο μουσείο της χώρας» τονίζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το τμήμα


Μετά το black-out που αντιμετώπισε μεγάλο μέρος της Αττικής χθες το βράδυ, προβλήματα δημιουργήθηκαν και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Οι «αστοχίες» που αναφέρει το υπ. Πολιτισμού σε ανακοίνωσή του άφησαν χωρίς ρεύμα το Αρχαιολογικό Μουσείο για περισσότερο χρόνο απ' ότι η καθολική διακοπή. Στην «μη διακοπή ηλεκτρολογικών συστημάτων» αποδίδει το υπ. Πολιτισμού το εν λόγω περιστατικό.

Την ελλιπή πολιτική της κας Μενδώνη σχολιάζει το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σε ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρει:   

«Η πολιτική της κυρίας Μενδώνη για την προστασία των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων της χώρας εξαντλήθηκε στα προ μηνών ανέξοδα Δελτία Τύπου περί «τρωτότητας και ασφάλειας» των μνημείων και των μουσείων, που δήθεν αποτελούσαν προτεραιότητά της.

Όμως  το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο κινδύνεψε εχτές από τις αμέλειες και τις πλημμέλειες της κυρίας Μενδώνη που φέρει ακέραιη την ευθύνη και οφείλει να την αναλάβει. Μετά από τις πλημμύρες στην Ακρόπολη και την πυρκαγιά στις Μυκήνες τώρα κινδύνεψε με πλιάτσικο και το πρώτο μουσείο της χώρας.

Ας ελπίσουμε, μέχρι να συνειδητοποιήσει η Υπουργός σε ποια θέση βρίσκεται, να μην ξαναζήσουμε γεγονότα όπως αυτά του 2012 με την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη και την πυρκαγιά στο Ιστορικό Ακροπόλ. Γιατί, ούτε τότε τις είχε αναλάβει ως Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)