to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:08 | 16.01.2014

Πολιτική

Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: "Η άρνηση εκλογής της Ελένης Καραμαλέγκου είναι πολιτική δίωξη"

Το Πανεπιστήμιο της Αθήνας απέρριψε τη μοναδική υποψηφιότητα της Ε. Καραμαλέγκου για τη θέση της κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής με το επιχείρημα ότι "με πράξεις της τάχθηκε κατά του νόμου για τα ΑΕΙ και άρα ότι δεν θα συνεργασθεί για την εφαρμογή του", καταγγέλλει το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ


Ολόκληρη η ανακοίνωση

Με αγανάκτηση έγινε δεκτή από την εκπαιδευτική κοινότητα η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Ιδρύματος του Πανεπιστήμιου της Αθήνας με την οποία απέρριψε τη μοναδική υποψηφιότητα της Ελένης Καραμαλέγκου για τη θέση της κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής, με το επιχείρημα ότι  "με πράξεις της τάχθηκε κατά του νόμου για τα ΑΕΙ και άρα ότι δεν θα συνεργασθεί για την εφαρμογή του".

Η συγκεκριμένη καθηγήτρια χαίρει ευρείας εκτίμησης και αναγνώρισης τόσο στη Φιλοσοφική Σχολή – την οποία υπηρέτησε από διοικητικές θέσεις επί σειρά ετών ως Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας, ως μέλος της Συγκλήτου του Ε.Κ.Π.Α. και ως Κοσμητεύουσα – όσο και στον ευρύτερο ακαδημαϊκό χώρο. 

Η σαθρή και παράνομη αιτιολόγηση της απόφασης του Συμβουλίου του Ιδρύματος αποτελεί δίκη προθέσεων της καθηγήτριας και είναι σαφής ιδεολογική και πολιτική δίωξη, που καταλύει το βασικό δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι η αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς μαζί με τους πανεπιστημιακούς δασκάλους, τους φοιτητές και τις φοιτήτριες θα ανατρέψει τη μνημονιακή μορφή διοίκησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και θα διαμορφώσει μια ποιοτικά αναβαθμισμένη, δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση, που θα στηρίζεται σε ένα σύγχρονο, ακαδημαϊκό και πάνω απ’ όλα δημοκρατικό πανεπιστήμιο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)