to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:06 | 20.04.2021

Οικονομία

Τμήμα ΜμΕ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Ερωτήματα και προτάσεις για τα self test στους εργαζόμενους

«Ας καταλάβει επιτέλους η κυβέρνηση ότι με την πολιτική τής "ατομικής ευθύνης" και μόνο, δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία. Ας αφήσουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα κι ας πράξουν τα δέοντα!»


Όπως τονίζει το Τμήμα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ:

Η κυβέρνηση συνεχίζει τις αλλοπρόσαλλες τακτικές και αποφάσεις της, με την έκδοση ΚΥΑ για τα self test σε επιλεγμένους κλάδους εργαζομένων. Όπως αναφέρουν οι οδηγίες στο ενημερωτικό της κυβέρνησης, σκοπός της διαδικασίας αυτής είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας ανιχνεύοντας ασυμπτωματικούς φορείς του ιού SARS-CoV-2 εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα.

Αν λοιπόν ο στόχος είναι οι ασυμπτωματικοί, τότε γιατί δεν γίνονται συστηματικοί έλεγχοι από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ, σε όλους τους εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους; Για ποιο λόγο η ευθύνη ιχνηλάτησης του ιού μεταφέρεται σε εργαζόμενους και εργοδότες; Ποιος θα πληρώσει πιθανά λάθη του self test για τυχόν άχρηστες μετακινήσεις και χαμένες εργατοώρες, ώστε να εξακριβωθεί η ορθότητα του αποτελέσματος; Ποιος εγγυάται πως όλοι οι υπάλληλοι θα κάνουν σωστά το τεστ και αντίστοιχα θα το δηλώνουν ορθά, αφού δεν θα υπάρχει επαλήθευση για τα αρνητικά αποτελέσματα; Ποιος εγγυάται ότι θα υπάρχει επάρκεια αντιδραστηρίων; Ποιος εγγυάται ότι το σύστημα ηλεκτρονικής δήλωσης είναι προσβάσιμο σε όλους και τι προβλέπεται σε περιπτώσεις αδυναμίας πρόσβασης;

Τέλος, θεωρούμε άδικο να απειλούνται οι εργοδότες με πρόστιμα, όταν με ιδιαίτερη προσπάθεια προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει την διαδικασία υποχρεωτικών ελέγχων με τον τρόπο που εξαγγέλθηκε. Προτείνουμε τον έλεγχο και την ιχνηλάτηση των συμβάντων να αναλάβουν εξ’ ολοκλήρου τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, τα οποία εξάλλου φτιάχτηκαν για αυτό το σκοπό. Αν απαιτείται να ενισχυθούν ώστε να μπορέσουμε έγκαιρα να προετοιμαστούμε για την τουριστική περίοδο, έχοντας πραγματική εικόνα και όχι δειγματοληπτικό έλεγχο.

Επίσης, προτείνουμε την όσο γίνεται καλύτερη προετοιμασία όσων επιχειρήσεων λειτουργούν, αλλά και όσων ετοιμάζονται να ανοίξουν, ώστε να εκπαιδευτεί το σύνολο του εργατικού δυναμικού στα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα απαιτηθούν ώστε να αποφύγουμε τη διασπορά από τουρίστες και πελάτες.

Ας καταλάβει επιτέλους η κυβέρνηση ότι με την πολιτική τής "ατομικής ευθύνης" και μόνο, δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία.

Ας αφήσουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα κι ας πράξουν τα δέοντα!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)