to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:21 | 04.08.2016

Κοινωνία

Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτες οι μεθοδεύσεις της διοίκησης των Λιπασμάτων Καβάλας

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος, για την εμπλοκή του με τη Δικαιοσύνη και τις καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του, “επιχειρηματίας” κ. Λαυρεντιάδης αφού καταχρέωσε την επιχείρηση με 300 εκατομμύρια, καταργεί κάθε έννοια εργατικού δικαίου και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην επιχείρηση.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του τμ. Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ:

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της διοίκησης των Λιπασμάτων Καβάλας. Ο γνωστός και μη εξαιρετέος,  για την εμπλοκή του με τη Δικαιοσύνη και τις καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του, “επιχειρηματίας” κ. Λαυρεντιάδης αφού καταχρέωσε την επιχείρηση με 300 εκατομμύρια, καταργεί κάθε έννοια εργατικού δικαίου και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, αφού προχώρησε μονομερώς και παρανόμως  σε οριζόντιες μειώσεις των μισθών (έως 45%), ζήτησε εκβιαστικά τις απολύσεις όλου του προσωπικού και την υπογραφή εθελουσίας εξόδου από τους εργαζόμενους, ώστε να επαναπροσληφθούν με ατομικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου σε νέες εταιρείες που ίδρυσε με μη καθορισμένα καθήκοντα, ειδικότητα, ωράριο και τόπο εργασίας.

Όταν η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, παρά τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, αρνήθηκε να συναινέσει, προχώρησε στην επιβολή αναγκαστικής άδειας αναψυχής και στη συνέχεια σε παράνομες απολύσεις φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να απολύσει τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου! Συγχρόνως έχει στήσει μια “βιομηχανία” μηνύσεων απέναντι τους εργαζόμενους που αγωνίζονται, προσπαθώντας  με αυτό τον τρόπο να κάμψει το ηθικό τους.

Την ίδια ώρα, όπως καταγγέλλει το σωματείο, προσπαθεί να προσλάβει με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ανθρώπους που δεν έχουν ούτε την εκπαίδευση ούτε τις γνώσεις που χρειάζονται σε μια μονάδα παραγωγής χημικών προϊόντων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνδυνος για την υγεία και την ασφάλεια όχι μόνο των εργαζομένων αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Καβάλας.

Είναι αδιανόητο να γίνονται ανεκτές συμπεριφορές που απαξιώνουν κάθε έννοια δικαίου. Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στην εργοδοτική αυθαιρεσία που καλλιεργήθηκε και πήρε  ανεξέλεγκτες διαστάσεις από τις πολιτικές - αλλά και τις διαπλοκές -  των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Καλούμε την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας:

-Να προστατεύσουν με κάθε τρόπο  τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας και να πιέσουν για άμεση ανάκληση των απολύσεων και όλων των αυθαιρεσιών της διοίκησης Λαυρεντιάδη.

- Να προχωρήσει  σε συνεργασία με τους εργαζόμενους στο σχεδιασμό ενός βιώσιμου σχεδίου ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης  της επιχείρησης, το οποίο θα υλοποιηθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους με την εποπτεία και τον έλεγχο της πολιτείας.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)