to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:55 | 11.09.2013

Πολιτική

Το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ στις πύλες εισόδου μεταναστών και προσφύγων

Το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να επισκεφτεί τις πύλες εισόδου μεταναστών και προσφύγων και διερευνήσει τον τρόπο και τα προβλήματα υποδοχής τους.


Στην επόμενη περίοδο η κυβέρνηση θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό, προκειμένου να εξισορροπήσει τις απώλειες που υφίσταται εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής, ενισχύοντας τον φόβο, το ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Η κυβερνητική πολιτική διαχειρίζεται το μεταναστευτικό κυρίως με την καταστολή και την κράτηση. Αυτή η πολιτική, πέραν του ότι είναι απάνθρωπη και παράνομη, είναι και εντελώς παράλογη και ακολουθείται κυρίως για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Ως αριστερά προτάσσουμε τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης και συγχρόνως έχουμε προτάσεις συγκεκριμένες και ρεαλιστικές.

Μέσα σε αυτό το ζοφερό σκηνικό το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να επισκεφτεί τις πύλες εισόδου μεταναστών και προσφύγων και διερευνήσει τον τρόπο και τα προβλήματα υποδοχής τους. Στο νησί της Σάμου έρχονται οι σύντροφοι Βασιλική Κατριβάνου, βουλευτίνα Β’ Αθήνας, Μάνια Μπαρσέφσκη, Μέλος Πολιτικής Γραμματείας υπεύθυνη για τα δικαιώματα, Δημοσθένης Παπαδάτος μέλος Κ.Ε., Ελένη Σπαθανά νομικός του τμήματος Δικαιωμάτων.

Θα επισκεφτούν το Δήμο, την Περιφέρεια,τις Δικαστικές Αρχές, την Αστυνομία και το Λιμεναρχείο, το Νοσοκομείο και βεβαίως το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών.

Την Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη και ώρα 19.30 στο Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου στην Πλατεία Πυθαγόρα, θα γίνει Ανοιχτή Συζήτηση με Φορείς και Πολίτες της Σάμου για την υποδοχή των Μεταναστών και των Προσφύγων στο Νησί μας και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το Μεταναστευτικό.

Το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη, ώρα 11.00 θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου από το Κλιμάκιο στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, Εμμ. Σοφούλη 18 (άνωθεν του οφθαλμιατρείου του κ. Κόκκα), όπου θα ζητηθούν οι διαπιστώσεις του Κλιμακίου από την επίσκεψη στη Σάμο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)