to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:00 | 27.07.2017

Διεθνή

Τμήμα Διεθνών Σχέσεων κι Εξωτερικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ: Απαραίτητη όσο ποτέ η δημιουργία ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για τις τελευταίες εξελίξεις στην πόλη των Ιεροσολύμων και την ένταση που δημιουργήθηκε.


Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για τις τελευταίες εξελίξεις στην πόλη των Ιεροσολύμων και την ένταση που δημιουργήθηκε.
 
Πιο συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων κι Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:
 
Οι Αρχές του Ισραήλ, τοποθέτησαν ανιχνευτές μετάλλου στην είσοδο του τεμένους του Αλ-Ακτσά, με σκοπό τον έλεγχο των προσκυνητών για λόγους ασφαλείας. Δυστυχώς, το αποτέλεσμα αυτής της έντασης ήταν εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ Παλαιστίνιων διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας. Οι τραυματίες και οι νεκροί Παλαιστίνιοι διαδηλωτές και οι δολοφονημένοι Ισραηλινοί πολίτες προκάλεσαν για μια ακόμα φορά το αίσθημα του πόνου και της απώλειας. 
 
Η απόφαση των Ισραηλινών Αρχών για αφαίρεση των μεταλλικών ανιχνευτών βοήθησε στην εκτόνωση της έντασης, η οποία όμως θα υποβόσκει όσο παραμένει άλυτο το Ζήτημα.
 
Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει για μια ακόμα φορά τη σταθερή του θέση για την ειρηνική επίλυση του Παλαιστινιακού, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των αποφάσεων του ΟΗΕ, υποστηρίζοντας τις διαπραγματεύσεις, με στόχο τη συνύπαρξη δύο βιώσιμων Κρατών όπως ορίζει η ιστορική Απόφαση 181 του ΟΗΕ του 1947. 
 
Σήμερα, είναι απαραίτητη όσο ποτέ η δημιουργία ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967, με Πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και με επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων σύμφωνα και με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.
 
Ένα Κράτος, που με δημοκρατικό τρόπο οι πολίτες του θα αποφασίζουν για το μέλλον τους και την ίδια στιγμή θα συμβιώνει ειρηνικά με το γειτονικό Ισραήλ.
 
Σε μια περίοδο που πολλαπλασιάζονται οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή, αποκτάει μεγαλύτερη αξία η θέση ότι το Παλαιστινιακό αποτελεί πρόβλημα-κλειδί για όλη την περιοχή, η οποία αποτελεί την πλέον στρατιωτικοποιημένη περιοχή του πλανήτη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)