to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:42 | 28.07.2021

Πολιτική

Τμήμα Αναπηρικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Δικαίωμα απόσπασης εκπαιδευτικών ή μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω»

Το Τμήμα Αναπηρικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καλεί την Υπουργό Παιδείας να κάνει δεκτή την τροπολογία


Aναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με πρωτοβουλία του αρμόδιου Τομεάρχη για θέματα παιδείας Νίκου Φίλη, ζητούν να δοθεί η δυνατότητα απόσπασης σε νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς ή μέλη Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π που έχουν, οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους, ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ανεξαρτήτως βλάβης ή ασθένειας, με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας στο σχεδίου νόμου: «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις» που συζητείται σήμερα στη Βουλή.

Οι βουλευτές ζητούν την τροποποίηση του ποσοστού αναπηρίας από 75% που ισχύει σήμερα σε 67%, ώστε να αποκατασταθεί η δικαιολογημένη εμπιστοσύνη του διοικούμενου, καθώς στην πλειοψηφία των κοινωνικών παροχών/μέτρων  λόγω αναπηρίας του διοικούμενου, όπως σύνταξη,  διευκολύνσεις στους υπαλλήλους κ.ο.κ., το ποσοστό αναπηρίας ισούται με 67% και άνω. Το ποσοστό 75% όπως ισχύει σήμερα δεν αιτιολογείται επαρκώς.

Το Τμήμα Αναπηρικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  καλεί την Υπουργό Παιδείας να κάνει δεκτή  την τροπολογία υπενθυμίζοντας ότι οι εκπαιδευτικοί ή μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, συμπεριλαμβανομένων και των νεοδιοριζόμενων, έχουν δικαίωμα μέριμνας από το κράτος και κατά συνέπεια θα πρέπει να εξασφαλίζονται στους εν λόγω εκπαιδευτικούς και μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. η αδιάλειπτη πρόσβαση σε εξειδικευμένες ιατρικές και κοινωνικές υποδομές, καθώς και διευκολύνσεις που θα καταστήσουν την πρόσβασή τους στην εργασία ανεμπόδιστη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)