to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:27 | 30.01.2023

Πολιτική

Το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ομιλία Γεωργαντά κατά τη πρόταση δυσπιστίας

«Το κύκνειο άσμα» της πιο ανίκανης και αναποτελεσματικής για τους Έλληνες αγρότες κυβέρνησης της Μεταπολίτευσης ήταν σύμφωνα με το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η ομιλία του Υπουργού κ. Γεωργαντά, κατά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας


Αναφέρει στην ανακοίνωση του: ««Όποιος λέει πολλά ψέματα, πρέπει οπωσδήποτε να έχει πολύ καλή μνήμη» είχε πει ο Ρωμαίος ρήτορας Κοϊντιλιανός και δυστυχώς για τον ίδιο, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντάς δεν είχε κατά νου αυτή τη ρήση, μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και δεν αναφερόμαστε ούτε σε όσα «ψέλλισε» για το μείζον ζήτημα, αφενός εθνικής ασφάλειας, αφετέρου λειτουργίας του κράτους δικαίου και σεβασμού του Συντάγματος, των υποκλοπών, ούτε σε όσα «αναμάσησε» σχετικά με τις «υποθέσεις» Novartis και Καλογρίτσα, επαναλαμβάνοντας το γνωστό και μονότονο «κυβερνητικό αφήγημα», με ολίγον από «μικρή Μαρία» και «μαύρες σακούλες».

Αναφερόμαστε στα «έργα και στις ημέρες» της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον αγροτικό τομέα, για τα οποία ο κ. Γεωργαντάς, ζώντας συνειδητά στο «γυάλινο κόσμο» του, παρουσίασε μια εξιδανικευμένη εικόνα, που απέχει παρασάγγας από την οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας και η οποία δεν μπορεί να κρυφτεί πια πίσω από την επικοινωνιακή προπαγάνδα και τη μάχη των εντυπώσεων, στην οποία επιδίδεται επίμονα και συστηματικά εδώ και σχεδόν 4 χρόνια η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης. Με αποκορύφωμα, τα λεγόμενά του κ. Γεωργαντά για τη «μεγαλύτερη διαφάνεια στις αγροτικές επιδοτήσεις, χάρις στη μεταφορά του ΟΣΔΕ στο open.gov» και «την αναβάθμιση του έργου και του ρόλου του ΕΛΓΑ», που μόνο θυμηδία και οργή προκαλούν στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους μας, που είδαν και βλέπουν καθυστερημένες, αδιαφανείς και προβληματικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, χωρίς να τους δίνονται επαρκείς και πειστικές εξηγήσεις. Βλέπουν έναν ΟΠΕΚΕΠΕ, ανίκανο να κάνει μια στοιχειωδώς σωστή πληρωμή, «πρωταθλητή» στις απευθείας αναθέσεις, σε πλήρη λειτουργική και διοικητική «αποσύνθεση», ανέτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας ΚΑΠ. Βλέπουν έναν ΕΛΓΑ, με αμφίβολη και επισφαλή οικονομική βιωσιμότητα, λόγω της διαρκούς και ενσυνείδητης απαξίωσης και υποβάθμισής του, που στοχεύει μεσοβραχυπρόθεσμα στην ιδιωτικοποίησή του και με ανεπαρκή «αντανακλαστικά» προκειμένου να ανταποκριθεί στα αγωνιώδη και επιτακτικά προβλήματα, που βάζει καθημερινά η κλιματική κρίση.

Τα 156 ΟΧΙ στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι απλά η αρχή του τέλους, για την κυβέρνηση της Ν.Δ., που οδεύει γοργά προς την έξοδο, εγκλωβισμένη στις ιδεοληψίες και στην ανεπάρκειά της και στον πρωτογενή τομέα. Και για να κλείσουμε αρχαιοπρεπώς, όπως αρέσκεται τελευταία η Κυβέρνηση: «Οψέ θεών αλέουσι μύλοι, αλέουσι δε λεπτά» δηλ. «Οι μύλοι των θεών αργούν, αλλά αλέθουν καλά». Και «θεοί», στην περίπτωσή μας, είναι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας, που έχουν αντιληφθεί το ψέμα και την απάτη της ΝΔ και προσβλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως τη μόνη δύναμη που μπορεί να επαναφέρει την σταθερότητα, την εντιμότητα, τη διαφάνεια, την ελπίδα, την κοινωνική ευαισθησία, τη λογοδοσία και τη δικαιοσύνη, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)