to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:47 | 22.02.2022

Πολιτική

Τμ. Υγείας ΣΥΡΙΖΑ: Συμμετέχουμε μαζικά στην πανυγειονομική απεργία στις 23/2 - Είναι θέμα ζωής και αξιοπρέπειας

«Το κυβερνητικό σχέδιο για την υγεία ξεδιπλώνεται με γοργούς ρυθμούς και έχει ως στόχο την άλωση του δημόσιου συστήματος υγείας, την κατάργηση της δημόσιας υγείας και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων», τονίζει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Την πανυγειονομική απεργία στηρίζει το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, η οποία έχει κηρυχθεί για την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου. Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Το κυβερνητικό σχέδιο για την υγεία ξεδιπλώνεται με γοργούς ρυθμούς και έχει ως στόχο την άλωση του δημόσιου συστήματος υγείας, την κατάργηση της δημόσιας υγείας και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

Ο υπουργός υγείας, Θ. Πλεύρης, αφού μας ενημέρωσε εκ νέου για τη λήξη της πανδημίας, παρά τις εκατόμβες νεκρών και την ανεξέλεγκτη διασπορά στην κοινότητα, προανήγγειλε τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Αντί να ανακοινώσει στελέχωση και στήριξη με μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ, όπως το απαιτούν οι συνθήκες της πρωτοφανούς υγειονομικής τραγωδίας, δήλωσε ότι θα δώσουν τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να υπογράφουν συμβάσεις και να εργάζονται για λίγες ώρες στο ΕΣΥ. Αντί να ανακοινώσει αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών, δήλωσε ότι επεξεργάζονται τη λειτουργία απογευματινών χειρουργείων με συμμετοχή των ασθενών στο κόστος. Αντί της παραδοχής, ότι δεν περισσεύει κανένας υγειονομικός και ότι η αναστολή εργασίας και μισθού ήταν τιμωρητική και άστοχη, δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών, επιβεβαιώνοντας το σενάριο της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων.  

Γίνεται ξεκάθαρο πλέον ότι η παταγώδης αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας και η αδιαφορία για το ΕΣΥ και το υγειονομικό προσωπικό είναι αποτέλεσμα της ιδεοληπτικής εμμονής της κυβέρνησης να βάλει ταφόπλακα στο δημόσιο σύστημα υγείας και να εξυπηρετήσει τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, που θα απομυζούν κρατικό χρήμα. Στο νέο ΕΣΥ που ευαγγελίζονται, το αγαθό της υγείας θα μετατραπεί σε εμπόρευμα που θα πωλείται και θα αγοράζεται. Οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι ασθενείς, στους οποίους το κράτος θα παρέχει την ελάχιστη κάλυψη και θα επωμίζονται ακόμη μεγαλύτερο έως και δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος, αλλά και οι εργαζόμενοι που θα δουν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών να εξαφανίζονται.

Τα επικίνδυνα και αντιλαϊκά σχέδιά τους επιβάλλεται να ανατραπούν. Είναι θέμα ζωής και αξιοπρέπειας!

Την Τετάρτη 23/2 συμμετέχουμε μαζικά στην πανυγειονομική απεργία.

Συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλη στις 8:30 και πορεία στο Υπουργείο Υγείας. Να είμαστε όλες και όλοι εκεί!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)