to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:40 | 23.11.2020

Πολιτική

Τμ. Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Οι ζωές είναι πάνω από τα συμφέροντα κάποιων μεγάλων ομίλων στην υγεία

Το Τμήμα Υγείας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στα απαιτούμενα μέτρα πριν να είναι αργά. Γιατί κάθε καθυστέρηση μετριέται σε ανθρώπινες ζωές. Και οι ζωές είναι πάνω από τα συμφέροντα κάποιων μεγάλων ομίλων στην υγεία.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Δύο μέρες συνεχόμενες, με πάνω από 100 συνανθρώπους μας νεκρούς.
Με πάνω από 500 διασωληνωμένους και τις ΜΕΘ- covid να μην έχουν κενά κρεβάτια, ή να έχουν ελάχιστα.
Με τα νοσοκομεία να ανοίγουν συνέχεια τμήματα covid ,μετατρεπόμενα όλο και περισσότερο σε μονοθεματικά.
Με τα νοσοκομεία της Θεσ/νίκης να έχουν πλέον ξεπεράσει τα όρια τους. Με τις δυο, μικρομεσαίες, κλινικές οι οποίες επιτάχθηκαν να μη μπορούν να αλλάξουν την εικόνα.
Με την ΠΦΥ να αδυνατεί να παίξει ρόλο γιατί η κυβέρνηση δεν της έχει αναθέσει κάποιον συγκεκριμένο.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η κυβέρνηση παραμένει αμήχανη, άπραγη, αδυνατώντας να κάνει οτιδήποτε για να αλλάξει αυτή την τραγική εικόνα. Πουλάει μόνο την ελπίδα του εμβολίου, παρ’ όλο που ξέρει ότι χρειάζονται άμεσα μέτρα για να μείνουμε ζωντανοί μέχρι τότε.
Για την ανακοπή της ορμής της πανδημίας φαίνεται ότι δεν αρκεί το,χρήσιμο κατα τ’ άλλα, lockdown. Ούτε το κλείσιμο των σχολείων μόνο. Χρειάζονται μέτρα για τα ΜΜΜ τα οποία παραμένουν χώροι υπερμετάδοσης του ιού. Χρειάζεται όμως να εντοπιστούν και όλες οι άλλες εστίες υπερμετάδοσης του ιού και να παρθούν μέτρα. Όπως έλεγχοι στις παραγωγικές μονάδες στις οποίες, από τη φύση τους, ούτε η τηλεργασία εφαρμόζεται ούτε οι αποστάσεις ασφαλείας.
Κρίνεται επιτακτική επίσης, η ανακούφιση των μονάδων της Θεσσαλονίκης, αλλά όχι μόνο, από την πίεση την οποία υφίστανται.  Με την επίταξη και μεγάλων ιδιωτικών κλινικών και για covid περιστατικά. Ήδη είναι αργά και για τη Θεσσαλονίκη και για την Αττική και για τις περιοχές που έχουμε έξαρση της πανδημίας. Οποιαδήποτε παραπέρα καθυστέρηση θα είναι εγκληματική. Το καινούργιο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη και το ΝΤΥΝΑΝ στην Αθήνα είναι νοσοκομεία τα οποία μπορούν άμεσα να ενταχθούν στη διαχείριση της πανδημίας. Και αν χρειαστεί και οποιαδήποτε άλλα , με όρους δημοσίου συμφέροντος και με την ευθύνη συντονισμού τους στα όργανα του ΕΣΥ.
Το Τμήμα Υγείας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στα απαιτούμενα μέτρα πριν να είναι αργά. Γιατί κάθε καθυστέρηση μετριέται σε ανθρώπινες ζωές. Και οι ζωές είναι πάνω από τα συμφέροντα κάποιων μεγάλων ομίλων στην υγεία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)