to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:59 | 21.12.2020

Πολιτική

Τμ. Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Μπαλώματα στο ΕΣΥ με μετακινήσεις υγειονομικών χωρίς καν να έχουν ερωτηθεί

Το Υπουργείο Υγείας, προσπαθεί να κλείσει τρύπες, ανακυκλώνοντας υγειονομικούς αντί να προχωρήσει σε μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ, καταγγέλλει το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.


Σε παρέμβαση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρεται:

Με ημίμετρα και σπασμωδικές αποφάσεις επιχειρεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις τεράστιες ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Οι μετακινήσεις των υγειονομικών  συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, με τους γιατρούς από Νοσοκομεία  πρώτης γραμμής να παίρνουν «φύλλο πορείας» για να "καλύψουν" ανάγκες των νοσοκομείων των Γιαννιτσών, της Κατερίνης και του Πολύγυρου, χωρίς καν να έχουν ερωτηθεί. Μέχρι και από τη νησιωτική Ελλάδα (Μυτιλήνη,Χίο) επιστρατεύτηκαν γιατροί προκειμένου να καλύψουν τα τεράστια κενά που υπάρχουν στα Νσοοκομεία της Β. Ελλάδας.

Το Υπουργείο Υγείας, προσπαθεί να κλείσει τρύπες, ανακυκλώνοντας υγειονομικούς αντί να προχωρήσει σε μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ. Μετατρέπει τους υγειονομικούς που μέχρι χθες «χειροκροτούσε»,  σε αναλώσιμους που μεταφέρονται μ’ένα πούλμαν από πόλη σε πόλη για να καλύψουν τις ανεπάρκειες της κυβέρνησης.Τη στιγμή μάλιστα που όλα τα Νοσοκομεία στην Αττική στενάζουν από τις ελλείψεις προσωπικού!

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πλέον για όσα έπρεπε να κάνουν και δεν έκαναν. Κάθε μέρα που περνάει, η ελληνική κοινωνία πληρώνει τις συνέπειες της «ανεμελιάς» του κ.Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του. Ο αριθμός των νεκρών και των διασωληνωμένων παραμένει σε υψηλά επίπεδα, τα Νοσοκομεία συνεχίζουν να είναι ανοχύρωτα και υποστελεχωμένα απέναντι στην πανδημία, η Πρωτοβάθμια Φροτίδα Υγείας εξακολουθεί να αποτελεί ουραγό στη συνολική προσπάθεια για τη διαχείριση της πανδημίας. Ακόμα και στο ζήτημα των εβολιασμών  που επίκεινται ,παρά τις προσδοκίες που ειχε δημιουργήσει η κυβέρνηση, επικρατεί επιχειρησιακό βατερλώ!

Η κοινωνική αναλγησία που επιδεικνυεί πλέον η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο ασθενείς, εργαζόμενους και πολίτες. Η θωράκιση της δημόσιας Υγείας και η προάσπιση  της κοινωνίας που δοκιμάζεται σκληρά, είναι περισσότερα από ποτέ αναγκαία.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)