to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:06 | 04.03.2021

Πολιτική

Τμ. Υγείας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Το κυβερνητικό «ράβε-ξήλωνε» είναι καταστροφικό για το ΕΣΥ και επικίνδυνο για τους ασθενείς

«Ενώ η κατάσταση για το ΕΣΥ είναι πλέον εκρηκτική και οι κραυγές αγωνίας των υγειονομικών που καλούνται να εργαστούν σε συνθήκες απάνθρωπες πληθαίνουν, η κυβέρνηση επιλέγει για μία ακόμη φορά να χειριστεί την οξεία φάση της πανδημίας με επικοινωνιακές κορώνες» τονίζει ακόμα σε σημερινή τους ανακοίνωση το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία


Aναλυτικότερα, το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει:

Το lock down παίρνει παράταση, τα Νοσοκομεία ασφυκτιούν. Αυτή είναι η πραγματικότητα, παρά τις πολλές βδομάδες σκληρών περιοριστικών μέτρων. Μια πραγματικότητα που για μια ακόμη φορά έρχεται να αναδείξει την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας.

Ενώ τα Νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται πλέον σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αφού οι κλινικές και οι ΜΕΘ ξεχειλίζουν από περιστατικά covid, ο κ. Κικίλιας και η κυβέρνηση παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες να πείσουν ότι έχουν σχέδιο, περιορίζονται για μια ακόμη φορά στην τακτική του «ράβε-ξήλωνε», μια τακτική καταστροφική για το ΕΣΥ και επικίνδυνη για τους ασθενείς.

Την ίδια ώρα, το θράσος περισσεύει. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δε διστάζει να προχωρά σε υποκριτικές δηλώσεις, όπως χαρακτηριστικά έκανε κατά την προχθεσινή του επίσκεψη στο ΓΝ Σωτηρία, κάνοντας λόγο για «ενίσχυση και θωράκιση του ΕΣΥ» με χιλιάδες προσλήψεις υγειονομικών, όταν στην πραγματικότητα από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι και σήμερα, το Μάρτη του 2020, το ΓΝ Σωτηρία, η «Ναυαρχίδα» του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση του covid-19,  έχει ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό, μόνο με 3 ΤΕ Νοσηλευτικής.

Ο κ. Κικίλιας βαφτίζει σχέδιο έκτακτης ανάγκης τη μετατροπή  γενικών ΜΕΘ σε ΜΕΘ covid, τον αποκλεισμό  ασθενών  που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση από άλλες παθήσεις, την εγκληματική μετατροπή για ακόμη μια φορά μεγάλων νοσοκομειακών μονάδων σε νοσοκομεία «μίας νόσου», την ενσωμάτωση του Ερρίκος Ντυνάν στο πρόγραμμα εφημεριών του ΕΣΥ και όχι την προσαρμογή του, σε νοσοκομείο αναφοράς covid. Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, αναλαμβάνει ρόλο υποδοχής όλων των καρδιοχειρουργικών περιστατικών Αττικής και Νοτίου Ελλάδας, χωρίς ταυτόχρονα να εξηγούνται πώς και με ποιες προϋποθέσεις θα πηγαίνουν εκεί οι ασθενείς, ο ιδιωτικός τομέας, γενικά και αόριστα, αναλαμβάνει περιστατικά non-covid.

Ενώ η κατάσταση για το ΕΣΥ είναι πλέον εκρηκτική και οι κραυγές αγωνίας των υγειονομικών που καλούνται να εργαστούν σε συνθήκες απάνθρωπες πληθαίνουν, η κυβέρνηση επιλέγει για μία ακόμη φορά να χειριστεί την οξεία φάση της πανδημίας με επικοινωνιακές κορώνες.

Ακόμα και τώρα που το ΕΣΥ έχει χτυπήσει «κόκκινο» αρνείται να προχωρήσει σε επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων,  αποδεικνύοντας ότι ούτε έχει την πολιτική βούληση, ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Τα έξυπνα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, φέρνουν ένα ακόμα lock down μέσα στο ήδη υπάρχον lock down,

Tα έξυπνα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, φέρνουν ένα καθολικό lock down στις non covid παθήσεις, κάνοντας επικίνδυνο το ΕΣΥ για τους ασθενείς του,

Τα έξυπνα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι η επιβεβαίωση ότι η ελπίδα όχι μόνο δεν έρχεται εδώ αλλά θα αργήσει για...μήνες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)