to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:16 | 05.09.2020

Πολιτική

Τμ. Υγείας ΣΥΡΙΖΑ: Οι εμμονές της ΝΔ με την ιδιωτική υγεία αφήνουν τη χώρα χωρίς σχέδιο ελέγχων

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και το Πανεπιστημίου Αθηνών αναστέλλουν τους μοριακούς ελέγχους όσο το υπουργείο Υγείας προχωράει σε σύναψη σύμβασης με ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.


Αναλυτικά το Τμ. Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει:

Μετά το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), έρχεται το εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) να ανακοινώσει με έγγραφο την αναστολή διενέργειας μοριακού ελέγχου, λόγω «περιορισμένων αντιδραστηρίων και αυξημένων υποχρεώσεων». Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Υπουργείο Υγείας προχωράει σε σύναψη σύμβασης με ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο προκειμένου να αποστέλλονται εκεί τα δείγματα που λαμβάνονται από Νοσοκομεία κυρίως της Αθήνας.

Με τη σταθερή αύξηση των κρουσμάτων των τελευταίο μήνα, εύλογα δημιουργούνται ερωτηματικά σε σχέση με την αδυναμία που επέδειξε το Υπουργείο Υγείας στην έγκαιρη προμήθεια αντιδραστηρίων ώστε να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη επάρκεια στη διενέργεια τεστ. Η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να παρουσιάσει ένα οργανωμένο σχέδιο ελέγχων, συνεχίζει τα επικοινωνιακά παιχνίδια δια στόματος του Υφυπουργού Υγείας, κ. Κοντοζαμάνη αλλά και των υπολοίπων εκπροσώπων της προσπαθώντας να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα.

Το επιτελικό κράτος της ΝΔ, όσο και να προσπαθεί, δε μπορεί πλέον να κρυφτεί. Γίνεται εμφανές, ότι κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η... ανικανότητά τους. Οι χειρισμοί που γίνονται δεν αναδεικνύουν μόνο την έλλειψη στρατηγικής και σχεδίου στην αναχαίτιση της πανδημίας στη χώρα. Οι καταγγελίες από συλλόγους εργαζομένων, ότι υπογράφονται συμβάσεις με ιδιωτικά εργαστήρια για τη διενέργεια test ενώ μηχανήματα παραμένουν αναξιοποίητα στα Νοσοκομεία, επιβεβαιώνουν  τελικά ότι η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδια της για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Υγείας, αλλά χρησιμοποιεί για μια ακόμη φορά την πανδημία  ως χρυσή ευκαιρία για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών σχεδίων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)