to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:49 | 12.01.2021

Πολιτική

Τμ. Υγείας ΣΥΡΙΖΑ: Η αμέλειά τους για έγκαιρη ενίσχυση του ΕΣΥ οδήγησε σε θάνατο αρκετούς πολίτες

Οι εγκληματικές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη και της Κυβέρνησής του δεν έχουν όριο.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:


Φταίνε οι πολίτες που δεν τηρούν αυστηρά τα μέτρα και συνωστίζονται σε πλατείες και πάρκα.

Φταίνε οι γιατροί για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, που φτάνουν σε ποσοστό 80%.

Αλλά δε φταίει σίγουρα η Κυβέρνηση .

Η Κυβέρνηση που εδώ και μήνες, παραμένοντας πιστή στην ιδεοληπτική και ταξική της πολιτική, εφαρμόζει μέτρα που όχι μόνο δε συμβάλλουν στην ουσιαστική ενίσχυση των Νοσοκομείων και του ΕΣΥ, αλλά θέτουν σε κίνδυνο των ζωή των πολιτών.

Σε μια άνευ προηγουμένου δήλωσή του, ο κ. Κοντοζαμάνης, αντί να κάνει την αυτοκριτική του εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό που εξακολουθούν να υπάρχουν στα Νοσοκομεία, αντί να ομολογήσει την ανευθυνότητα της Κυβέρνησης που αγνόησε τις συστάσεις των ειδικών για lock down και οδήγησε στην εκτίναξη των κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα, δε δίστασε να υποδείξει ως ενόχους τους γιατρούς για τους θανάτους ασθενών με covid-19 , εκτός ΜΕΘ.

Την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση είναι παντελώς ανέτοιμη να σχεδιάσει με οργανωμένο τρόπο την εμβολιαστική εκστρατεία, διαψεύδοντας τις προσδοκίες που η ίδια είχε δημιουργήσει με το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών. Τα 1018 εμβολιαστικά κέντρα πολύ σύντομα έγιναν μόλις...223 ενώ μια μέρα μετά το άνοιγμα της πολυδιαφημιζόμενης πλατφόρμας εμβολιασμών, οι ηλικιωμένοι ενημερώνονται ότι πρέπει να προσέλθουν τελικά στα Νοσοκομεία για να εμβολιαστούν.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχαμε εδώ και καιρό επισημάνει την ανάγκη να υπάρξει ένα σχέδιο που θα περιελάμβανε τον χωροταξικό σχεδιασμό είτε αυτός αφορά τα Νοσοκομεία είτε τα ΚΥ, την  άμεση προμήθεια των εμβολιαστικών κέντρων με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, την εξασφάλιση και εκπαίδευση του προσωπικού με επιτήρηση της διαδικασίας από Επισκέπτες Υγείας που ως υπεύθυνοι θα έχουν και την αποκλειστική ευθύνη του προγράμματος κάλυψης του κάθε εμβολιαστικού κέντρου.

Δυστυχώς, όμως και στην περίπτωση των εμβολίων, η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με την απόλυτη αποτυχία.

Οι εγκληματικές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη  και της Κυβέρνησής του δεν έχουν όριο.

Η αμέλεια τους οδήγησε σε ένα κενό σχέδιο που μετέτρεψε Κέντρα Υγείας σε εμβολιαστικά κέντρα χωρίς προσωπικό με αποτέλεσμα να μην μπορούν τώρα να αναλάβουν τους εμβολιασμούς και το βάρος να πέφτει στα Νοσοκομεία.

Η αμέλεια τους για έγκαιρη ενίσχυση του ΕΣΥ με ικανό αριθμό κλινών ΜΕΘ, οδήγησε σε θάνατο αρκετούς πολίτες.

Η αμέλεια τους δυστυχώς θα οδηγήσει σε ακόμα χειρότερες καταστάσεις εν όψει του επερχόμενου τρίτου κύματος της πανδημίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)